• Načítám...
>

V Praze 17 předali vánoční dárky seniorům

  • 22. prosince 2021,
  • 15:45,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

Vánoce oslavili i v Centru sociálně zdravotních služeb v Řepích. Kvůli epidemiologické situaci se setkání členů klubů seniorů konalo venku před vchodem do centra a posezení se zúčastnili i zástupci radnice Prahy 17. Nechybělo pochopitelně ani rozdávání dárků.

Reklama

Před budovou Centra sociálně zdravotních služeb v Řepích se uskutečnilo vánoční setkání členů klubů seniorů. Kvůli epidemiologické situaci byla akce přesunuta do venkovních prostor. 

"Tato setkávání probíhala vždy v prosinci v rámci klubu seniorů, kdy my jsme chodili za našimi seniory a strávili jsme s nimi vánoční čas nebo předvánoční čas, dostali od nás kytičku, zazpívali jsme si koledy, poseděli jsme a protože se letos nemůžeme takto sejít, tak jsme hledali alternativu, jak se aspoň na chviličku potkat v bezpečném prostředí. Tak nás napadlo udělat venkovní akci," řekla Monika Čermáková, ředitelka Centra sociálně zdravotních služeb. 

"Pro všechny, zejména pro ty seniory, kteří mají rodinu třeba někde dál a bydlí sami, tak je důležité se setkávat a pořád udržovat nějaký společenský život a proto jsme to setkání udělali takto," řekla Alena Kopejtková, starostka MČ Praha 17.

Akce se těšila velkému zájmu ze strany seniorů, kteří byli vděční, že se i přes provizorní podmínky mohou setkat.

anketa

V rámci setkání byly seniorům předány i drobné vánoční dary od městské části Praha 17, Centra sociálně zdravotních služeb a také od žáků ZŠ Jana Wericha. 

"Děti každý rok připravují dárky pro seniory a protože v letošním roce se s nimi nemohli setkat, tak jsme se rozhodli přijmout účast tady na té speciální akci a přinést dárky od dětí přímo sem seniorům. Jsou velmi různorodé ty dárky, ale hlavně jsou to dárky, které děti vlastnoručně vyráběly a troufám si říci, že jsou od srdce," řekla Zuzana Martinovská, ředitelka ZŠ Jana Wericha.

Centrum provozuje celkem 4 kluby seniorů, v rámci kterých se členové pravidelně setkávají. Největší z nich má více než 50 členů, ten nejmenší navštěvuje zhruba 10 seniorů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu