• Načítám...
>

V Řepích vystavují Praobyčejná zvířata

  • 7. září 2018,
  • 18:28,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Praobyčejná zvířata. Tak se jmenuje výstava, která je k vidění v pražských Řepích. Návštěvníci tu mají možnost zhlédnout desítky živých i preparovaných zvířat doplněných o fotografie. Vernisáž uspořádala MČ Praha 17 na počest zoologovi Zdeňku Veselovskému.

Reklama

Desítky živých a preparovaných zvířat doplněných fotografiemi nabízí výstava Praobyčejná zvířata, která je věnovaná profesoru Zdeňku Veselovskému. 

"Napadlo mě, že by bylo rozumné představit lidem zvířata, o kterých profesor Veselovský ve svých knihách píše. Prakticky všechna zvířata, co jsou tady, ať už živá nebo preparáty či fotografie, tak jsou to všechno zvířata, o kterých profesor Veselovský ve svých knihách uvádí nějaké informace. To mi přišlo zajímavé," řekl Jan Farkač, autor výstavy. 

Na profesora Veselovského, jednoho z nejvýznačnějších českých zoologů, zavzpomínal také ředitel pražské Zoo. 

"On byl dokonce mým učitelem na fakultě. V jednu chvíli jsme se i bavili o tom, že bych u něj dělal diplomovou práci. On byl ale tehdy velice vytížen. To byla ta finální fáze jeho působení v pražské Zoo, takže z toho sešlo. Ale znali jsme se dost dobře. Pak jsem s ním také pracoval v Českém rozhlase," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Slavnostního zahájení výstavy se zhostila starostka Prahy 17 Jitka Synková, která při té příležitosti udělila čestné občanství zoologovi Jiřímu Formánkovi.

"Čestné občanství jsme udělovali panu doktoru Jiřímu Formánkovi, kandidátu věd, který více než čtvrt století žije v Řepích. Je to samozřejmě významný a známý zoolog. Je zakladatelem řepské zoologické skupiny, je členem kroužkovací stanice Národního muzea a je autorem několika významných knih o kroužkování ptáků," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Výstavu můžete navštívit v KC Průhon v Řepích až do 26. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu