• Načítám...
>

Praha 17 připravuje nový web

  • 13. února 2019,
  • 15:52,
  • PRAHA 17,
  • Kristýna Svobodová

Ještě letos by se občané Prahy 17 měli dočkat nového vylepšeného webu městské části. Ten současný je totiž zastaralý a působí nepřehledně. Do jeho obnovy se mohou zapojit i místní obyvatelé.

Reklama

Radnice Prahy 17 chystá vylepšení a zpřehlednění webových stránek MČ. Řadu podnětů k tomu dali i sami občané. 

"Web jsme se rozhodli zjednodušit zejména z důvodu podnětů občanů, které se týkaly předně složitosti a vědomostní náročnosti přístupu k informacím," řekl Petr Loučka, tajemník úřadu MČ Praha 17. 

"My jsme asi do jisté míry postiženi tím, že už známe rozdíly mezi státní správou, výkonem přenesené působnosti, samosprávou. Já nevidím důvod, proč by běžný občan, kdokoliv, měl tyto rozdíly znát," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Zmizet by měly i některé nejasné položky, které se nyní na stránkách MČ vyskytují, které mohou působit tak trochu zmatečně.

"My teď třeba řešíme položku životní situace. Když se podíváte, je to odkaz, který je na webech všech MČ a my nevíme, co si pod tím máme představit, protože životní situace je prakticky úplně všechno," řekl Martin Marek.

Do obnovy webových stránek se mohou zapojit i občané např. prostřednictvím ankety nebo formou diskuze se zástupci radnice.

"Budeme pořádat workshopy, veřejná setkání s občany, se zástupci našich příspěvkových organizací, spolků a podobně, abychom nějakým způsobem obsáhli všechny možné kategorie uživatelů a dali dohromady řešení, které by fungovalo pro všechny," řekl Martin Marek. 

Návrhy na změny, představení nových funkcí i veřejná diskuze se zástupci radnice proběhne na jarním workshopu. Jeho přesné datum bude uvedeno na webových stránkách MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu