• Načítám...
>

Radnice Prahy 18 zrenovuje vnitroblok ve Vítkovické ulici

  • 28. února 2022,
  • 10:42,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

Nové lavičky, stromy ale i dětská hřiště. No nový vnitroblok se mohou těšit obyvatelé ulic Šumperská a Vítkovická v Letňanech. Nový návrh myslí i na ekologická řešení.

Reklama

Opravou nikdy neprošel. Letňanský vnitroblok Šumperská, Vítkovická  je stále ve stejném stavu od dob, kdy byl postaven. Vedení Prahy 18 ale tento prostor plánuje celý zrenovovat a přizpůsobit ho potřebám obyvatel.

„Dnes již máme připravenou architektonickou studii, která si klade za cíl aplikovat prvky a opatření pro boj s klimatickými změnami, především tzv. městský tepelný ostrov. Jedná se hlavně o snížení dopadů přívalových dešťů, dlouhodobého sucha na městské prostředí, zlepšení klimatu a života jeho obyvatel. K dosažení vytyčených cílů jsou navrženy opatření dle metodiky strategie hlavního města Prahy na změnu klimatu. Tzv. přírodě blízká řešení. Jelikož toto místo byla dlouhá léta opomíjeno, a tak se díky možným dotacím z hlavního města Prahy, budeme snažit o jeho revitalizaci."

Vedení osmnácté MČ vypracovalo s firmou Arch Design takový návrh vnitrobloku, aby uspokojil nejen nejmladší obyvatele, ale také ty, kteří v okolí svého domu hledají klid. 

„Co nás čeká díky tomuto projektu je to, že nám veškeré betonové plochy zmizí, díky tomu získáme více zeleně, přijde nová výsadba, nové cesty, vzniknou nám zde i nová dětská hřiště, pískoviště, odpočinkové plochy a místa pro setkávání občanů. Jelikož víme, že nám zde žijí převážně starousedlíci, je to koncipováno tak, aby zde vznikla spíše klidová a odpočinková část."

Pokud by se vše povedlo dle plánů radnice, mohlo by se s renovací začít ještě letos koncem roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu