• Načítám...
>

Letňany využívají prázdniny k úpravám silnic i chodníků

  • 12. července 2022,
  • 15:06,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

Opravy neminou ani osmnáctou městskou část. Nejdůležitější změna, která řidiče potká, je zavedení světelného řízení křižovatky na rohu ulic Veselská a Beranových. Co ještě chystá radnice Prahy 18? Podívejte se.

Reklama

Denně tudy projedou stovky aut a hlavně projdou další stovky chodců. Křižovatka na rohu ulic Veselská a Beranových patřila dlouhodobě mezi nejnebezpečnější místa v Letňanech. Bezpečnější provoz by zde mělo zajistit nové světelné řízení provozu.

„Už dva roky se snažím, aby se tady vybudovala světelná křižovatka. Po dvou letech úmorného vyjednávání se nám to podařilo. V tuto chvíli už je to finalizace. Čekáme od PDK na schválení svislého a vodorovného značení plus režimu semaforu, což má být zhruba do týdne. Následně by mělo dojít k realizaci jak přechodů, tak značení plus spuštění semaforů. Na konci měsíce čekáme kompletní zahájení. Vzniknou tady tři přechody, vznikne tady statut dočasné světelné křižovatky, takže je to víceméně plnohodnotná křižovatka," řekl Stanislav Nekolný, radní MČ Praha 18.

Letní prázdniny využívá Praha 18 také k opravě chodníků.

„Jsme v ulici Ostravská, kde budeme dělat kompletní rekonstrukci dlažby. Týká se to těch starých asfaltových chodníků, kde bude nová technologie. Je to technologie - betonová vsakovací dlažba, která absorbuje až osmdesát procent vody. V tuto chvíli jsme asi rok jednali s hlavním městem Prahou. My jsme tento projekt nebo studii měli připravenou již x let, ale nebyly na to v rámci města nebo radnice peníze. Nám se podařilo získat od hlavního města Prahy dotaci, takže v tuto chvíli dojde k realizaci. Týká se to celé Ostravské plus vnitrobloků," řekl Stanislav Nekolný, radní MČ Praha 18.

Letňanská radnice by tyto nové dlažební kostky ráda v budoucnu viděla po celém katastru. Přestavba ulice Ostravská vyjde na přibližně deset milionů korun, z toho sedm milionů získaly Letňany v dotaci od pražského magistrátu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu