• Načítám...
>

Letňanští lídři kandidátek se utkají v živé debatě

  • 7. září 2022,
  • 16:38,
  • PRAHA 18,
  • Marek Tereba

Živá debata jako třeba při volbách do Poslanecké sněmovny čeká již v září lídry kandidátek z Prahy 18. Všichni tak dostanou stejnou šanci přesvědčit voliče a seznámit je se svými záměry v příštích čtyřech letech.

Reklama

Formou živé debaty budou lídři kandidátek z Letňan bojovat o hlasy svých voličů. Radnice Prahy 18 je tak vůbec první městskou částí, která se rozhodla poskytnout všem kandidátům stejný prostor. 

"Zásadní je, aby každá strana měla možnost se vyjádřit, prezentovat své názory, aby to nebylo ovlivněno, jestli ta strana má finanční prostředky nebo nemá, takže svobodný přístup k informacím a občané budou mít možnost vidět všechny lídry, všechny strany a budou tam moci zveřejnit svůj program," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18 a lídr kandidátky.

O tom, že se debata bude konat, rozhodla rada tamní městské části. V živé debatě se v září utká celkem osm lídrů.

"K demokracii patří naprosto otevřená radnice a diskuze a uchází-li se někdo z našich letňanských spoluobčanů, tak by měli vědět, kdo to je. Nemělo by to být jen jméno na kandidátce, prostor by měli dostat naprosto všichni. Já jsem z podstaty věci demokrat, jsem pro to, aby každý dostal příležitost se prezentovat, říct, co představuje, co nese a jaké věci a řešení vidí pro Letňany do budoucnosti," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18 a lídr kandidátky.

V Letňanech bude poprvé kandidovat hnutí Roberta Šlachty Přísaha a ani jejich lídr nebude v debatě chybět.

"Slibuji si to, že se občané dozví názory kandidujících subjektů. My jsme jediný nový kandidující subjekt a jsme nespokojeni se situací, která je tady v Letňanech a chceme ji řešit. Ať už je to problematika bezdomovectví, bezpečnosti nebo například parkování a údržby zeleně," řekl David Červenka, lídr kandidátky.

V Letňanech dále v podzimních komunálních volbách kandidují také strany TOP 09, Piráti společně s nezávislými a uskupení Letňany pro život tvořené SPD a Trikolorou. Dále Krásné Letňany a Zdravé Letňany. O místu i času konání debaty se dozvíte na stránkách městské části. Celá rozprava bude také přenášena online. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu