• Načítám...
>

Sportovnímu areálu SK Prosek hrozí zánik

  • 23. března 2023,
  • 15:07,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Sportovnímu areálu klubu SK Prosek v Praze 18 hrozí zánik. Klub bojuje jednak s vysokými provozními náklady, zastaralou vodovodní sítí, která způsobila havárii vody a ve špatném stavu je i druhá hrací plocha s umělým povrchem. Reálně tak hrozí, že hřiště ve stávající podobě už nebude možné zachovat a řeší se jeho budoucnost. Vyloučené není ani to, že místo hřiště vznikne něco docela jiného. SK Prosek má naštěstí v městské části Praha 18 silného partnera, který se situaci snaží řešit a katastrofickým scénářům zabránit. Více už v naší reportáži!

Reklama

Vysoké provozní náklady, havárie vody a škoda za téměř 1,4 milionu korun nebo nevyhovující hřiště s umělou trávou, na kterém se už nedají hrát zápasy, to jsou jen některé problémy SK Prosek.

„Situace je dlouhodobě velmi vážná, protože celý areál zastarává. Je starý více než čtyřicet let a trápí nás to dlouhou dobu, protože jakkoliv se snažíme vlastními prostředky areál udržovat, aby byl v chodu, tak čím dál tím víc narážíme na to, že financí je nedostatek,“ upozorňuje místopředseda klubu SK Prosek, Viktor Furman.

Klub sice momentálně s vypětím všech sil funguje, ale pokud nebude dostatek prostředků na drahé energie, hrozí, že provoz areálu bude muset být omezen nebo uzavřen. Tomu se snaží zabránit městská část Praha 18, která areál podporuje. 

„Myslím si, že nyní je potřeba skutečně naslouchat a podpořit tuto lokalitu a tento objekt, ale není to jenom o ,ěstské části Praha 18 a Praha 9, ale je to samozřejmě i o hlavním městě,“ vysvětluje starosta městské části Praha 18, Zdeněk Kučera (ANO).

Přestože se Praha 18 snaží areál podporovat, finanční prostředky bohužel neumožňují v plné výši hradit investice a provoz. Zkouší proto nejrůznější alternativní cesty.

„Snažíme se jednou ročně dotacemi podpořit sportovce a tento areál a vzhledem k tomu, že nároky na finance jsou momentálně obrovské, tak jsme se zároveň rozhodli s hlavním městem Prahou a městskou částí Praha 9 objednat studii, která by nám měla říci, jak zde sport zachovat,“ uzavírá Zdeněk Kučera (ANO) -starosta Městské části Praha 18.

Osud sportovního areálu SK Prosek je nejistý, ale pokud se veškeré zainteresované subjekty naplno pustí do jeho záchrany, nic není ztraceno. Konec SK Prosek by byl totiž velmi smutný, vždyť hřišť s pěknou travnatou plochou není nikdy dost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu