• Načítám...
>

Praha 18 nabídne vjezdové karty a rozšíří modré zóny

  • 6. dubna 2023,
  • 13:12,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Městskou část Prahu 18 - Letňany čekají velké změny v dopravě. Oprav se dočká komunikace v úseku Toužimská - Rychnovská a Rychnovská - Tupolevova. Realizována má být i křižovatka v ulicích Tupolevova a Beranových. Dále kvůli chystaným kulturním akcím chystá pro místní obyvatele vjezdové kartičky, které jim umožní bezproblémový návrat domů a obyvatelé Letňanských Teras zase mohou počítat s rozšířením zón placeného stání. Podrobnější informace o chystaných krocích městské části se dozvíte v reportáži TV PRAHA!

Reklama

Obyvatele městské části Praha 18 čeká v letošním roce řada změn v oblasti dopravy. Místní se musí především připravit hned na několik uzavírek, během kterých dojde k opravě několika úseků a realizaci křižovatky.

„Týká se to teď poslední velké opravy, což je zde na Toužimské, od Toužimské k Beranových a zahájit by se mělo někdy v polovině tohoto roku a bude se to týkat od Beranových až po křižovatku Tupolevova - Beranových,“ vyjmenovává seznam dopravních omezení místostarosta MČ Praha 18, Stanislav Nekolný (ANO).

Práce bude rozdělena do dvou etap a v rámci projektu vznikne například i nový přechod pro chodce. Dokončení je pak plánováno do konce tohoto roku. Dalším důležitým bodem jsou pak vjezdové kartičky, které se váží na sérii různých kulturních akcí na letišti nebo Výstavišti Letňany. Díky nim se lidé dostanou přes různé uzavírky a zátarasy bez problémů domů.

„Tyto karty obsahují QR kód a pokud se naskenuje, tak je tam aktuální dopravní situace, dopravní omezení a věci s tím spojené,“ říká Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta městské části Praha 18.

Karty jsou platné do roku 2024 a na radnici si je může vyzvednout kdokoli, kdo bydlí na katastru Letňan, vlastní tam nemovitost, případně tam bydlí v nájmu a nebo má sídlo provozovny. A poslední významnou novinkou je rozšíření zón placeného stání do oblasti Letňany sever - Letňanské Terasy. 

„Jednáme s magistrátem, abychom byli zařazeni v průběhu roku do novelizace. Doufejme, že se nám to podaří tento rok zprocesovat, abychom do konce roku měli tuto druhou etapu modrých zón v realizaci. O všem budeme včas informovat na našich sociálních sítích a webových stránkách,“ uzavírá místostarosta městské části Praha 18, Stanislav Nekolný (ANO).

Praha 18 se těmito opatřeními jednak snaží zlepšit dopravní situaci, umožnit místním pohodový návrat domů během konání velkých kulturní akcí a obyvatelům Letňanských Teras zase zajistí parkovací místa bez rizika, že na místě jejich bydliště bude parkovat někdo jiný. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu