• Načítám...
>

ZŠ generála Františka Fajtla má nové učebny i toalety

  • 29. srpna 2023,
  • 16:44,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Děti ze Základní školy generála Františka Fajtla se mohou od nového školního roku těšit na dvě nové kmenové učebny, které budou určeny žákům 1. stupně, v tomto případě pro prvňáčky. Díky tomu se v rámci školy navýšila kapacita hned o 46 míst. Ve zbrusu nových učebnách, které vznikly přestavbou z mateřské školy, bude také nový interaktivní panel k modernímu způsobu výuky. Ve druhé budově školy v Třinecké ulici se pak děti i učitelé mohou těšit na opravené sociální zařízení. Veškeré prostředky ve výši zhruba 10 milionů korun šly z dotačního programu Magistrátu hlavního města Prahy.

Reklama

Zatímco děti ze Základní školy generála Františka Fajtla se během letních prázdnin rozprchly k babičkám, na tábory a nebo vyrazily třeba k moři, jejich škola se mezitím změnila k nepoznání, ale nemusí se ničeho bát, šlo totiž o změny k lepšímu. Na vše přitom dohlíželi zástupci z městské části Praha 18.

„Podařilo se nám navýšit kapacity pro naši školu. Otevíráme dvě nové kmenové třídy. Dosáhli jsme toho díky přestavbě bývalých prostor mateřské školy na kmenové třídy prvního stupně,“ vysvětluje zastupitelka MČ Praha 18 Irena Šípová (za ODS).

Myslelo se také na nový interaktivní panel, takže třídy budou plnohodnotně a moderně vybaveny. To ale byly změny v rámci školy v Rychnovské ulici, k dalším změnám došlo také ve druhé budově, pro změnu v Třinecké ulici, kde mohou žáci od nového školního roku počítat se zbrusu novým sociálním zařízením.

„Podařilo se zrekonstruovat kapacitně nevyhovující sociální zařízení našich žáků, takže naši žáci i pedagogové budou mít nové sociální zařízení v celé budově,“ říká Irena Šípová (za ODS), zastupitelka MČ Praha 18.

Oblast školství je pro městskou část Praha 18 prioritou. Poté, co v předešlých letech vyřešila nedostatek míst v předškolních zařízeních, tak navyšuje i kapacity v základních školách. A to je mimo jiné případ právě Základní školy generála Františka Fajtla.

„Vzniklo to díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy, kde se nám na to podařilo vyjednat dotaci. Kmenové třídy a sociální zařízení dohromady vyjde na zhruba deset milionů korun. Třídy budou nově sloužit 46 žákům 1. stupně,“ vysvětluje místostarosta MČ Praha 18 Ondřej Lněnička (ODS).

S opravami si přitom museli ve škole pospíšit, nutností totiž bylo vše stihnout do začátku nového školního roku, aby se děti i učitelé měli kam vrátit a vše pro ně už bylo nachystané. 

„Finišuje se, už to tady dostává tu tvář a vizáž, kterou očekávají právem naši prvňáčci, protože jim jsou tyto třídy určeny,“ uzavírá Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta MČ Praha 18.

Díky péči městské části Praha 18 tak budou mít letošní prvňáčci v Základní škole generála Františka Fajtla hezké a nové zázemí pro vzdělávání, které bude plně vyhovovat současným potřebám. A to je určitě dobře, protože než jim začnou první letní prázdniny v roli školáků, stráví ve třídě a školních lavicích ještě hezkých pár měsíců a proto se tam musí cítit pokud možno co nejlépe. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu