• Načítám...
>

V Letňanech zakončili léto tradičním vinobraním

  • 3. září 2023,
  • 18:51,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Na Staré návsi v Letňanech se sešli pěstitelé, prodejci i milovníci vína, aby si tam užili vinobraní, které pro ně každoročně už řadu let pořádá radnice Prahy 18. A ani letos nechyběl doprovodný program, k němuž patřila živá pěvecká a zábavná vystoupení i akce pro děti.

Reklama

Kvalitní moravské víno, živá hudba a všude kolem vůně tradičních dobrot. Letňanské vinobraní na Staré návsi v pražských Letňanech si ani letos nenechaly ujít stovky lidí. 

anketa

,,Přišla jsem kvůli vínu, které je strašně dobré, kvůli hudbě, kvůli lidem s rodinou a je to hrozně fajn atmosféra," řekla jedna z návštěvnic akce.

,,Co už jste stihl ochutnat?"

,,Tady burčák Pavlovín a je výborný," řekl další z návštěvníků letňanského vinobraní.

,,Nám se tady líbí, protože jsme místní a když je tady toto vinobraní, tak sem chodíme," odpověděla návštěvnice v hloučku přátel.

,,Je to tady skvělé," řekla poslední z dotazovaných.

,,Je to tradiční akce. Když se tady rozhlédnete, tak je tady hodně vinařů. Můžete ochutnat tradiční vína, můžete ochutnat burčák a samozřejmě klasické pochutiny, jsou tady nějaké sýry, trdelníky, langoše, prostě to, co lidé mají rádi, klobásy," řekla místostarostka Prahy 18, Iveta Lojková (TOP 09).

Rozlévaná vína i celé láhve na Staré návsi letos návštěvníkům nabídlo celkem 18 vinařů. A že bylo z čeho vybírat.

,,Máme tady vína vinařství Zapletal, vinařství Pavlovín, Mitoma a Maděřič, Moravský Žižkov," řekl letňanský prodejce vín Stanislav Suský.

,,Rulanda šedá, oblíbená odrůda, případně Milerka, Kabinet a z těch sladších Hybernal nebo Ryzlink rýnský," popsal vinař.

Vedle krásného počasí a skvělého vína pak akce nabídla i bohatý doprovodný program. Nechyběla třeba pohádka pro děti nebo živá hudba.

,,Teď zrovna za mnou slyšíte skleničkového virtuosa, to je taková novinka, toho jsme tu ještě neměli, ještě nás čeká Iveta Bartošová Tribute a pak tu máme Moravian, což je Eliška Bučková, která přezpívala klasické lidovky do moderního pojetí," upřesnila místostarostka Lojková.

Letňanské vinobraní trvalo až do pozdních večerních hodin, kdy akci ukončilo hudební vystoupení. Po celou dobu se lidé dobře bavili a bylo to vidět. Tahle akce už ke Staré návsi v Letňanech zkrátka patří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu