• Načítám...
>

Letňanské děti opět usedly do školních lavic

  • 4. září 2023,
  • 16:26,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Letňanské děti znovu usedly do školních lavic. První školní den přišel prvňáky pozdravit do jedné ze škol také starosta městské části. Ten zavzpomínal mimo jiné i na svůj první školní den.

Reklama

Po dvou měsících volna se děti opět vrátily do školních lavic. Tento významný den si budou pamatovat zejména prvňáci. Na ty čekal v mnohých školách slavnostní nástup. Nejinak tomu bylo i pražských Letňanech v Základní škole generála Františka Fajtla.

"Tento školní rok otevíráme čtyři první třídy, je to devadesát prvňáčků a jednu přípravnou třídu, která má 13 dětí. Dětem, které tady srdečně vítáme, přeji, ať se jim u nás líbí, mají hodné paní učitelky, krásné nové třídy, takže hodně úspěchů, ať jim to vše jde jako po másle," řekla Eva Duchková, ředitelka ŽŠ generála Františka Fajtla.

Do této školy přišel prvňáky pozdravit také starosta Prahy 18. Ten mimo jiné zavzpomínal na svůj první školní den.

"To si vzpomenu velice dobře, protože jsem si spletl třídu a pak mě přesouvali, takže tento zážitek mám dodnes, ale tady se to nemůže stát, protože tady ta pedagogická složka je od začátku do konce s tím dítětem a nemůže se stát, že by dítě zabloudilo," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Během prázdnin prošly některé školy v Letňanech opravami a úpravami. V důsledku toho se podařilo například zvýšit kapacitu některých zařízení.

"I v Letňanech jsme se snažili ty kapacity navýšit, jak předškolním, tak školním a zhruba o nějakých 200 míst jsme navýšili, což je krásné číslo a máme pro tento školní rok i nadcházející volné kapacity," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

V navyšování kapacit, bude-li to potřeba, plánuje městská část pokračovat i v budoucnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu