• Načítám...
>

Praha 18 proměnila lesopark Letňany v obrovské sportoviště

  • 25. září 2023,
  • 0:17,
  • PRAHA 18,
  • Veronika Kuželková

V letňanském lesoparku se konal tradiční sportovní festival. Městská část Praha 18 ho pro letošek pořádala ve spolupráci s překážkovým závodem Urban Challenge a dokonce se přišel podívat i známý judista Lukáš Krpálek. Během několika denního festivalu měly možnost prezentovat svou činnost místní sportovní a zájmové organizace, kde si děti mohly vyzkoušet spoustu sportovních disciplín.

Reklama

Městská část Praha 18 přichystala nezapomenutelný den plný pohybu. Letňanský sportovní festival je každoroční akce, která je ideální hlavně pro rodiče s dětmi. Může přijít ale každý. Pro všechny je tu totiž připravený bohatý program plný nejen sportovních zážitků, ale i různých vystoupení, zajímavých workshopů či soutěží a nechyběla ani pořádná rozcvička.

"Už je to 4. ročník, my jsme nejdřív ten festival měli v obřadní síni, kde vlastně ty kroužky nabíraly děti a já jsem si řekl s kolegy, že by bylo asi fajn využít ten lesopark a udělat tady stany a udělat to o víkendu, aby i rodiče měli možnost vyzkoušet ty všechny sporty," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta, MČ Praha 18.

Součástí akce byla také autogramiáda známé tenistky Lucie Hradecké a mistra světa v judu Lukáše Krpálka, který tu měl pro návštěvníky připravené i své stanoviště s ukázkami, jak se judo vůbec cvičí.

"Tak já si to užívám hrozně moc. Já jsem hrozně moc rád, když vidím ty děti, jak si přijdou vyzkoušet ty sporty a jak jdou sportovat a samozřejmě toto je hrozně důležité pro ta děcka, aby potkávala nějaké známé sportovce a namotivovali je k tomu, aby sportovala a aby se hýbala," řekl Lukáš Krpálek, judista.

"Je to super, že je tu hodně dětí s rodiči. Viděla jsem překážky a myslím si, že je to úplně úžasně udělané, že to není jenom běh, ale je to vlastně kombinace přelézání, což si myslím, že pro děti musí být zážitek. A i organizace a všechno. Myslím si, že i děti, které nezávodí, si to užijí a zkusí i různé sporty. Já to hodnotím vyloženě jenom kladně," řekla Lucie Hradecká, tenistka.

Letňanský sportovní festival si pro tentokrát přizval pomocníka a tím byl městský překážkový závod Urban Challenge. Startovalo se přesně v 1 a závodníci museli zdolat trasu dlouhou 5 kilometrů s minimálně 25 překážkami.  

"Já jsem tady byl ve čtvrtek, v pátek a dneska v sobotu. Slyšel jsem dětský smích, viděl jsem úsměvy, takže já jsem spokojený, doufám že i děti si to užily, i rodiče a že se zase za rok přihlásí a užijí si to stejně jako teď," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta, MČ Praha 18.

Akce byla jako každý rok pro všechny účastníky zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu