• Načítám...
>

Ulice Rychnovská v Letňanech nejspíš zůstane jednosměrná

  • 28. září 2023,
  • 11:51,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Řidiči v Praze 18 se budou muset připravit na zjednosměrnění ulice Rychnovská, kde se nachází i základní škola. V ranních hodinách je tady totiž dopravní špička a často tady kvůli nedostatku prostoru dochází ke konfliktům. Jednosměrný provoz by měl podle vedení Letňan situaci vyřešit.

Reklama

Rekonstrukce ulice Beranových v pražských Letňanech dočasně omezila místní dopravu. Významně se přitom dotkla i ulice Rychnovská, kde řidiči aktuálně jezdí v jednom směru. To výrazně zklidnilo především ranní provoz před Základní školou generála Františka Fajtla a tak radnice zvažuje jednosměrku v Rychnovské ponechat i do budoucna.

,,Ono už dlouhodobě byl na nás vyvíjen tlak v rámci bezpečnosti, jak od městské policie, tak od ředitelky školy kvůli bezpečnosti dětem, aby jsme zde udělali nějakou studii a tu ulici zjednosměrnili a v tuto chvíli tím, že jsme museli udělat toto opatření, jsme zjistili, že se ta doprava velice uklidnila," řekl Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta Prahy 18.

Po skončení rekonstrukce ulice Beranových, tedy 2. října, tak radnice Prahy 18 přistoupí ke zkušebnímu jednosměrnému provozu. Ten potrvá 2 měsíce. Řidiči ale jednosměrkou budou projíždět obráceně, než jak byli zvyklí během rekonstrukce. 

,,Bohužel je to pro ně asi matoucí, ale podle nějakých dat nejvíce lidí přijíždí od Beranových po Tvrdého a dál, tak vlastně my to otočíme a bude to zjednosměrnění od Tvrdého těch zhruba 200 metrů po Třineckou," dodal Nekolný.

Snížení provozu před základní školou pak radnice plánuje podpořit zachováním zatím dočasné autobusové zastávky, která se nachází před vchodem do školy.

,,Na Beranových vlastně byly zastávky mimo provoz, tak zde před školou vznikla provizorní autobusová zastávka, která se velice osvědčila a my po tu dobu zkušebního provozu těch 60 dnů budeme jednat intenzivně s dopravním podnikem, zda by nastálo zde před školou nemohla být autobusová zastávka, která by byla jedině možná, když zde bude jednosměrný provoz," doplnil Nekolný.

Pokud vše půjde podle plánu a jednosměrka bude zachována, mohla by nejpozději od listopadu zastávka začít fungovat naplno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu