• Načítám...
>

V Letňanech se konala tradiční Drakiáda

  • 9. října 2023,
  • 8:30,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

Nastal čas kaštanů, spadaného listí a také pouštění draků. Jednu Drakiádu jste mohli navštívit i v pražských Letňanech, kde se děti i jejich rodiče setkali už po dvanácté a kde kromě draků nechyběly dílny pro děti, atrakce a občerstvení.

Reklama

Že je podzim, to poznáme i podle toho, že nám nad hlavami létají draci. Tady na travnaté ploše před obchodním centrem v Letňanech jich bylo požehnaně.

,, Je to zajímavé, ale tady na té louce fouká, i když jinde ne. Vždy tu máme vítr zaručený. Je to dvanáctý ročník a vždy nám tu foukalo," prozradila Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

anketa

,,Baví mě to, že se tu pouští draci a že jsou tu dračí závody. Můj drak je černo-růžovo-zelený a střední."

 ,,I doma jsem ho pouštěla na balkoně a létá vysoko."

,,Na této Drakiádě jsem podruhé a mám jiného draka, má ocas. Je menší."

,,Je to tady celkem pěkné a můj drak bude létat asi tak do úrovně toho stanu."

,, Je to tu dobrý!"

Během akce mohli návštěvníci zavítat do nejrůznějších dílniček, vyzkoušet atrakce a dopřát si i něco dobrého na zub.

,,Jsou tady kreativní dílny Slunečnice, pravděpodobně to bude vyrobení vlastního malého dráčka, většinou je to kreslení, modelování, takový náš klasický doprovodný program. Můžete si dát cukrovou vatu, párek v rohlíku. Zkrátka klasika, jenom aby děti vydržely do vyhlášení," řekla Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Porota v průběhu akce hodnotila nejlepší draky. Účastníci měli připravenou trať, na které se i s drakem proběhli a předvedli.  

,,Hodnotí se, jestli drak vůbec vzlétne, jestli neupadne, jaký je to drak, jestli je vyrobený a potom se v každé kategorii dá pět cen," vysvětlila Iveta Lojková, místostarostka MČ Praha 18.

Městská část Praha 18 už chystá pro své občany, ale i přespolní další akce, především na konec roku. V plánu je kromě jiného tradiční Mikulášská nadílka nebo krampusácký průvod. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu