• Načítám...
>

Děti z letňanských mateřských škol vyrazily na pouť

  • 6. listopadu 2023,
  • 19:37,
  • PRAHA 18,
  • Veronika Kuželková

Navzdory pokročilému datu v letošním kalendáři se lunapark na louce za OC Letňany těší zájmu obyvatel Prahy 18 i jejích návštěvníků. O zábavu je tu opravdu postaráno, kromě různých atrakcí je tu dokonce i cirkus. Místní pouť měly možnost navštívit děti z mateřských školek Prahy 18, a to zcela zdarma.

Reklama

Kolotoče, houpačky, skákadla, střelnice, autíčka a další atrakce pro děti i dospělé ozdobily prostranství poblíž obchodního centra Letňany. Proto se radní Prahy 18 dohodli s majiteli pouti, že se sem mohou přijít děti z místních školek zdarma pobavit.

"Já jsem strašně rád, že se to podařilo zorganizovat, pomalu se z toho stává tradice. My jsme to zahájili už loni, kdy jsme s provozovateli těch atrakcí - jmenovitě s bratranci Tříškovými dohodli, že pokud u nás budou pořádat pouť, tak pro naše nejmenší předškoláky tady zorganizujeme takové zábavné dopoledne, kdy sem budou chodit a užijí si těch atrakcí. Má to dvě roviny. Jednak udělat nějaký program pro ty děti a samozřejmě druhý je ten ekonomický, že ne všechny děti a jejich rodiče si to mohou dovolit, protože ty atrakce nejsou moc laciné," řekl Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta MČ Praha 18.

Součástí pouti je také cirkus, i ten měly možnost děti z místních mateřinek navštívit. Bratranci Tříškovi proto přichystali představení celkem pro 400 dětí. 

"Spolupráce s radnicí je perfektní, máme s nimi velmi dobrý vztah. Když chtějí, abychom udělali něco pro ty děti, tak s tím problém nemáme. Když je můžeme svézt zadarmo, tak nám to také problém nedělá. Když přijdou a pobaví se, tak pro nás je to plus, že zase ví, že jsme tady a třeba nakonec přijdou ještě s rodiči. Teď budeme dělat 11.11.Krampus show, pro děti i dospělé bude ohnivá show a pojede to tady ve velkém. Bude to od 6 hodin až do 8," řekl Hynek Tříška, provozovatel pouti a cirkusu.

"My jsme strašně moc rádi, že jsme se sem mohli jít podívat, protože děti nám už vykládaly o tom, že tady jsou ty atrakce a že by se sem chtěly jít podívat, takže od pátku jsou moc natěšené a vydařilo se nám i počasí, takže si myslím, že si to celá naše školka moc užívá. Děkujeme," řekla Kristýna Barvíková, vedoucí vychovatelka MŠ Místecká.

Lunapark Třiška lze navštívit ještě do konce tohoto týdne, kdy končí pouťová sezona. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu