• Načítám...
>

Vedení radnice Prahy 18 debatovalo s veřejností

  • 28. listopadu 2023,
  • 14:31,
  • PRAHA 18,
  • Veronika Kuželková

Radní z Prahy 18 debatovali s veřejností. Tématem veřejné diskuze byla budoucnost Letňan. Kromě výsledků dotazníkových šetření se projednávala sociální, občanská i volnočasová vybavenost, infrastruktura a hlavně vize Letňan v roce 2030.

Reklama

V obřadní síni v prostorách radnice Prahy 18 se konala debata s veřejností. Hlavním tématem byla budoucnost Letňan a mimo jiné se rozebíraly i výsledky dotazníkových šetření.

"Dnes, protože firma KPMG udělala několik anket, dělala s koalicí nějaké výstupy, s partnery, s podnikateli, subjekty, takže dnes je představení souhrnného výstupu, k čemu došla a jaké jsou požadavky těch jednotlivých segmentů. Já to beru tak, že diskuze je vždy potřeba, můžeme si z toho vzít nějakou zpětnou vazbu, kam se posunout, co vlastně občané a jednotlivé ty sektory vidí jako příležitost a hrozbu a já se na to těším," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Kromě starosty se jednání účastnil i jeho zástupce Ondřej Lněnička.

"První bod je určitě komunikace s občany, to je základ, my potřebujeme také vědět, jaký je názor ze strany té občanské vybavenosti, co si představují oni a nechceme to dělat jen na základě pocitů. Proto se dnes prezentuje ten strategický plán ze strany firmy KPMG, aby nám dala reálná data, aby nikdo nemohl říkat, že to je neobjektivní. Někdo tam uvedl třeba nepřesné nebo nesprávné nebo zavádějící údaje. My chceme mít reálný podklad, abychom věděli, s čím můžeme pracovat a počítat a aby to věděli i občané. Předpokládám, že se s tím seznámí, je tady poměrně dost lidí, což mám velkou radost a že nejen dnes, ale i v těch následujících dnech a měsících, protože mnoho z těch věcí, které jsou předmětem toho strategického plánu, jsou věci rozvojové na mnoho desítek let dopředu, takže vám už dnes řeknu, dokud se ještě nic neděje a dá se to ovlivnit, kterým směrem se máme vydat, aby oni byli spokojeni," řekl Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta MČ Praha 18.

Debata v obřadní síni se shledala s velkým zájmem veřejnosti. Podobné diskuze by se proto měly i v budoucnu opakovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu