• Načítám...
>

V Letňanech se běžel už 15. ročník Běhu naděje

  • 22. května 2024,
  • 14:31,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha 18 - Letňany proběhl už 15. ročník Běhu naděje, zaměřený na podporu výzkumu rakoviny spojený s veřejnou sbírkou. Na startu se představily děti ze tří základních škol. Dobrovolné startovné pak putovalo na dobročinné účely. Tradiční akci podporuje městská část Praha 18. Starosta Osmnáctky Zdeněk Kučera (ANO) si dokonce přišel zaběhat rovnou v obleku. Na akci se představila i organizace Liga proti rakovině Praha, která děti hravou formou seznámila s rizikem rakoviny a zaměřila se také na prevenci prostřednictvím informačních panelů.

Reklama

Už popatnácté se v Letňanech běžel populární Běh naděje. Jde o tradiční humanitární akci zaměřenou na podporu výzkumu rakoviny spojenou s veřejnou sbírkou. 

„Akce se vždy účastní tři základní školy, což je Základní škola Tupolevova, Fryčovická a generála Františka Fajtla. Loni se zúčastnilo 700 dětí a výtěžek byl zhruba asi 6 tisíc korun, tak doufám, že se letos ten výtěžek překoná a ta návštěvnost se zlepší,“ přeje si starosta městské části Praha 18 - Letňany Zděnek Kučera (ANO).

A zájem byl opravdu obrovský. Na start se dokonce postavil i sám pan starosta. Zhruba kilometrovou vzdálenost přitom uběhl ve svém typickém pracovním úboru. Akci přišli osobně podpořit i ostatní členové vedení městské části Praha 18.

„Chceme-li dělat něco pro zdraví, tak musíme začít u těch nejmenších. Já jsem naprosto nadšený z toho, že se naše školní děti do toho zapojují a že se nejenom proběhnou, ale je tady pro ně i spousta informací, tak je třeba, aby si to uvědomily a svůj další budoucí život vedly právě tímto směrem,“ říká Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta městské části Praha 18 - Letňany.

„My jsme rádi, že můžeme jednou do roka pořádat tento běh. Je to charitativní akce, to znamená, že každý si může odběhnout kolečko, které tady máme vyměřené a potom přispět do kasičky. Ty peníze pak jdou do Fakultní nemocnice Motol,“ vysvětluje radní městské části Praha 18 - Letňany Martin Halama (ODS a Svobodní).

Svůj stánek měla na akci také organizace Liga proti rakovině Praha, která děti hravou formou seznámila s rizikem rakoviny a zaměřila se také na prevenci prostřednictvím nejrůznějších her a informačních panelů.

„Ty panely jsou vždy tři a jsou na různé téma. Například jeden je zaměřený na prevenci alkoholismu, další na odvykání kouření, protože ta problematika kouření je v dnešní době opravdu rozsáhlá. Pak tam máme na papilomaviry, potom tam máme na rakovinu děložního čípku a očkování u dívek a podobně,“ uzavírá Luděk Říha, provozní ředitel Arcadia Praha. 

Běh naděje má velký význam i v péči o zdraví a zdravý životní styl s cílem předcházet civilizačním chorobám pravidelným pohybem a cílenou péčí o své zdraví, včetně využívání pravidelných preventivních prohlídek u lékaře. Zkrátka, sportem ku zdraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu