• Načítám...
>

Praha 18 pořádala 1. ročník Letňanského triatlonu

  • 9. června 2024,
  • 13:26,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

Starostové městských částí Čakovice a Letňany se dohodli, že zkusí uspořádat první ročník triatlonu. A ono to vyšlo. Malí i velcí zájemci se přihlásili prostřednictvím webových stránek nebo na místě. A vydařilo se i počasí. Sportovci pak postupně závodili v čakovickém bazénu v plavání nebo v cyklojízdě či běhu v tamějším lesoparku.

Reklama

Letňanský triatlon pořádala městská část Praha 18. Jednalo se o první ročník, do kterého se účastníci zapojili buď online a nebo v den konání přímo na místě.

“S panem starostou Jirkou Vintiškou jsme dali hlavy dohromady, primárním cílem pro nás bylo podpořit spolupráci městských částí, chtěli jsme nemotivovat rodiče a děti k pohybu a chtěli jsme ukázat i krásu a složitost triatlonu," řekl Zdeněk Kučera (ANO) - starosta MČ Praha 18.

„Budu mluvit i za obyvatele městské části Praha – Čakovice, to znamená za Miškovice, Třeboradice a Čakovice. Já tady vidím obrovskou osvětu, je to nějaká prevence, jak třeba děti oslovit tímto sportem a dělat jakékoliv sportovní akce si myslím, že je důležité,“ řekl Jiří Vintiška (ODS) - starosta MČ Praha-Čakovice.

 Závodníci byli rozděleni do tří kategorií, 8 - 11, 12 - 15 a 16 - 99 let. Jejich úkolem bylo zvládnout jak plavání v čakovickém bazénu, tak i jízdu na kole a běh v letňanském lesoparku.

anketa

"Rád běhám v přírodě, mám rád, že mohu sprintovat a jít volně a tak."

"Baví mě běhání."

"Já jsem za to strašně rád, protože v Letňanech a Čakovicích toto chybělo, takže jakákoli sportovní akce, která tady bude, tak mé očekávání je, že se budou všichni bavit, vyzkouší si nové disciplíny a hlavně, že budeme pokračovat v dalších letech."

"Moc se těším na dnešek."

A nešlo jen o samotné sportovní klání, všichni závodníci v rámci startovného totiž podpořili i dobrou věc.

"Výtěžek ze vstupného jde na humanitární fond městské části, což je super a chtěl bych poděkovat sponzorům, že nám umožnili tuto akci udělat," řekl Zdeněk Kučera (ANO) - starosta MČ Praha 18.

První ročník letňanského triatlonu se vydařil a vyšlo i počasí. Nakonec všichni sportovci dostali pamětní medaile a vítězové medaile za umístění a ti nejúspěšnější i pohár a hodnotné ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu