• Načítám...
>

V Letňanech se s létem rozloučili u sklenky vína

  • 2. září 2024,
  • 9:22,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Na Staré návsi v Praze18 - Letňanech se uskutečnil další ročník tradičního vinobraní. Radnice městské části i tentokrát přichystala pro návštěvníky bohatý doprovodný program, kde nechybělo divadlo pro děti, soutěže, živá vystoupení a především spousta dobrého jídla a samozřejmě kvalitní víno.

Reklama

Na Staré návsi v pražských Letňanech se s létem rozloučili tradičně - u sklenky vína. I letos se tady totiž konalo vinobraní. Přálo mu počasí a návštěvníky bavil pestrý doprovodný program. Akci si tak nenechaly ujít stovky lidí.

anketa

,,Je výborná, povedená, my jsme přišli hned ve 13 hodin, protože akce započala pohádkou O červené Karkulce, takže jsem navštívil už několik stánků."

,,Líbila se ti pohádka?"

,,Ano."

,,Já mám tuhle akci ráda, respektive všechny akce, které pořádá naše městská část, protože vždycky je to i pro děti, je tady vždycky dobré občerstvení a v tomhle případě i to vínko nebo potom pivečko, takže vždycky je to super."

,,Je to taková trošku napodobenina moravského vinobraní, samozřejmě tady nemáme tolik těch vinařů, ale přesto si myslím, že nabídka je letos poměrně velká, takže lidé mohou ochutnat už i burčák a samozřejmě víno," řekla Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka Prahy 18.

Na Staré návsi pak návštěvníci akce mohli ochutnat hned několik druhů vín, a to nejen ta tuzemská. K nejnavštěvovanějším stánkům ale patřil ten z Moravy. 

,,Určitě pro toto letní období je nejlepší víno frizzante, což tady máme frizzante rosse, říkáme tomu taková bazénovka, takže za mě tady tohle víno," řekl Jiří Hicl z vinařství Gazaň Winery.

,,Co tady dneska nabízíte? Co si lidé nejvíce kupují?"

,,Nabízíme vína od kolekce Fresh, Family až přes kolekci Organic. Nejprodávanější kolekce Fresh, která je krásně ovocitá, pak máme burčák samozřejmě, máme výborné paštiky, máme chráněnou dílnu, takže si vyrábíme svoje pochutiny, novinku, co máme na trhu, jsou škvarky," popisoval Marek Dufka z vinařství Víno Hruška.

Letňanské vinobraní trvalo až do 22. hodiny večerní, kdy utichlo i vyvrcholení akce, kterým bylo tradičně hudební vystoupení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu