• Načítám...
>

V Praze 18 zahájili nový školní rok

  • 2. září 2024,
  • 17:08,
  • PRAHA 18,
  • Lucija Veselá

Městská část Praha 18 vítala 2. 9. nejen nové prvňáčky. Na základních školách ZŠ generála F. Fajtla a ZŠ Tupolevova doprovázeli děti kromě rodičů i starosta městské části Praha 18 Zdeněk Kučera či místostarosta Ondřej Lněnička.

Reklama

Letošním prázdninám definitivně odzvonilo a nejen děti ze Základní školy generála F. Fajtla usedly do lavic.

Do školy se 2. 9. vrátil i starosta městské části Praha - Letňany Zdeněk Kučera. Ne jako žák, ale aby přivítal ty nejmladší a zároveň otevřel i nově zrekonstruovanou třídu.

„Rekonstrukce trvala po dobu letních prázdnin, to znamená dva měsíce a nyní už má pětadvacet míst a už dnes vítala prvňáčky. Rekonstrukce stála 4 miliony a financoval ji magistrát z dotačního titulu pro školství a tímto bych jim chtěl poděkovat," řekl na úvod Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

A v čem se nově zrekonstruovaná třída liší od těch ostatních?

„Řekl bych, že se liší tím, že dříve to byla ordinace lékařky. My jsme předělávali ordinaci, lékařku jsme posouvali do jiného objektu, takže žáci mají možnost být v ordinaci. V rámci rekonstrukcí přes prázdniny jsme ještě mysleli na evakuační rozhlas, kde jsme investovali 3 miliony, protože je potřeba mít bezpečnost na prvním místě," řekl Zdeněk Kučera (ANO) - starosta MČ Praha 18.

A jak se nejen do školy těšili letošní prvňáčci?

anketa

Chlapeček: ,,Strašně."

Chlapeček: „Já se těším do školy, protože mám rád matematiku a mám rád kreslení a vyrábění."

První školní den se nevyhnul ani dětem ze Základní školy Tupolevova, které přišel podpořit i místostarosta Prahy 18 Ondřej Lněnička.

„Hlavně bych jim popřál, aby si ten dnešní první den užily a stejně tak aby si užily i všechny příští. A aby jim Základní škola Tupolevova, ale všem letňanským prvňáčkům i ty další naše školy, jako je Základní škola generála F. Fajtla a Základní škola Fryčovická, tak aby jim daly do života ten zdravý základ, aby se úspěšně uplatnily ve svých životech. Všechno se stihlo, je to skvělé. My jsme se snažili z pozice zřizovatele samozřejmě zkvalitnit zázemí, a to nejenom pro žáky, ale také samozřejmě i pro učitele. Dělali jsme rekonstrukci sociálního zázemí, čili nové WC na Fajtlovi, dělali jsme novou kmenovou třídu, investujeme do nového rozhlasu, aby byla i zvýšená bezpečnost v těch školách. Je toho velká spousta," shrnul Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Prahy 18.

Věříme, že se nejen všem prvňáčkům bude v obou školách líbit a přejeme jim mnoho studijních úspěchů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu