• Načítám...
>

V Letňanech se konal 5. ročník sportovního festivalu

  • 6. září 2024,
  • 13:16,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Děti, ale i dospělí si v Praze 18 užili den plný sportovních aktivit a soutěží. V místním lesoparku se totiž konal už pátý ročník Letňanského sportovního festivalu. Ten se rok od roku rozrůstá a tak se i letos bylo na co těšit.

Reklama

Fotbal, lední hokej, gymnastika a letos i řada osvětových a zábavných akcí. V letňanském lesoparku se už popáté sešly sportovní kluby z nejbližšího okolí, aby dětem a jejich rodičům představily své aktivity a nalákaly je do svých řad.

,,Hlavním cílem letňanského sportovního festivalu je podpora zdravého a aktivního životního stylu zejména u dětí. Tudíž děti si na tomto festivalu přiblíží, jak sporty vlastně fungují, ale samozřejmě, že je to i nábor pro ty spolky nových mladých zájemců," řekla Helena Lukešová (ANO), radní MČ Praha 18.

Letošní ročník navíc nabídl mnohem víc zábavy a akce v parku se konaly hned ve třech dnech.

,,My jsme první ročník začínali tak, že jsme představovali v sobotu spolky, které jsou v Letňanech. Teď už to nabralo trošku větší obrátky, začínáme čtvrtek, pátek, sportují tady vlastně všechny tři naše základní školy, navzájem poměřují síly a v sobotu to graduje tou velkou akcí, kde jsou tady všechny ty spolky, plus je tady Urban Challenge, kde se závodí pět až deset kilometrů," vysvětloval starosta městské části Praha 18-Letňany, Zdeněk Kučera (ANO).

Zážitek z unikátního překážkového závodu je pak připravený i pro děti a jejich rodiče.

,,V pátek večer nastupují rodiče s dětmi, kde si mohou spolu zažít zážitek nočního Urbana - Urban Challenge Night a v sobotu přichází ta největší akce, kdy čekáme několik tisíc lidí, kde se můžeme podívat na celý projekt městského překážkového běhu," doplnil Antonín Pospíchal, organizátor akce.

Účast na Letňanském sportovním festivalu byla i co do sportovních klubů letos hojná. Nejoblíbenější atrakcí akce byla jednoznačně lezecká stěna, ale zaujal například i hobbyhorsing.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu