• Načítám...
>

V Letňanech vzdělávají děti v požární ochraně

  • 8. října 2024,
  • 19:38,
  • PRAHA 18,
  • Lucija Veselá

Sbor dobrovolných hasičů v pražských Letňanech vzdělává děti v požární ochraně, aby věděly, jak se správně chovat v krizových situacích. Mimo to nabízí například i kroužek mladých hasičů, na němž si vychovávají budoucí hrdiny do svého hasičského sboru.

Reklama

Co dělat, když hoří, kam zavolat, když nastane krizová situace, či jak pomoci nejen sobě, ale i svým kamarádům? Nejen to se dozví děti v rámci akcí věnovaných vzdělávání dětí v požární ochraně, které pořádá sbor dobrovolných hasičů v pražských Letňanech.

„Cílem těchto akcí je připravit děti v podstatě na jakoukoliv krizovou situaci, kdyby se do ní dostaly, jak se mají zachovat a aby věděly, že nemají utíkat, ale jak v podstatě pomoci kamarádům nebo tomu, kdo bude potřebovat. Buď děláme akce tady u nás nebo děláme i cvičení ve školách, kdy musejí trénovat nějaký požární poplach, tak jim to zpříjemníme, že zakouříme budovu školy a mají to prostě se vším všudy, tak jako kdyby skutečně hořelo, nasimulovat ten zásah a aby věděly, jak se mají zachovat i v této situaci," řekl Karel Slavata - starosta Sboru dobrovolných hasičů.

Starosta sboru dobrovolných hasičů Karel Slavata je u dobrovolných hasičů již dvacátým čtvrtým rokem a z toho již zhruba dvacet let zde tyto vzdělávací akce pořádají. A nejen ty, mají také například kroužek mladých hasičů.

„Kroužek se schází každé pondělí a čtvrtek od půl páté. V podstatě tady máme děti od šesti do sedmnácti, osmnácti let, potom už přechází do jednotky, kdo má zájem. A cílem toho kroužku jsou nějaké pohybové aktivity, takže v podstatě je to něco mezi skautem, atletikou a první pomocí. Všechny tyto věci se v tom kroužku naučí. Třetina - čtvrtina těch dětí tady zůstává, ale potom, když začnou řešit rodinné problémy, začnou shánět peníze, zabezpečit rodinu a tak, tak potom je takový úpadek," řekl Karel Slavata.

A co si ze vzdělávacího dopoledne odnesly děti?

anketa

Holčička: „Že první zachraňují lidi, pak zvířata a pak auta."

Chlapeček: „Já jsem se naučil to, že hasiči jsou důležitější než třeba záchranka, protože pomáhají ve všech situacích."

Děti ze Základní školy generála Františka Fajtla si dnešní vzdělávací dopoledne velice užily. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu