• Načítám...
>

Novým starostou Prahy 18 je Zdeněk Kučera

  • 5. listopadu 2018,
  • 14:10,
  • PRAHA 18,
  • Jan Varga

Novým starostou v městské části Praha 18 se stal Zdeněk Kučera z hutí ANO. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání. Na něm zvolili také tři nové místostarosty. Vedení městské části se chce v následujících čtyřech letech zaměřit například na zlepšení občanské vybavenosti.

Reklama

Ustavující zastupitelstvo MČ Praha 18 zvolilo do svého vedení nového starostu. Tím se stal Zdeněk Kučera z hnutí ANO, který se doposud věnoval ekonomii.

"Je to pro mě samozřejmě čest, je to velká výzva. Jak jsem zmiňoval, byl jsem v mezinárodním korporátu i v českém startupu. Toto je státní svět, tady je to trochu něco nového. Ale myslím si, že pokud ti lidé, kteří tady bydlí a chtějí tu stejnou věc, tak by to mělo fungovat," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18. 

Mezi své priority zasadil udržení komfortního bydlení a v následujících 4 letech chce ještě zlepšit občanskou vybavenost MČ.

"Naše priority jsou ty kapacity, které tady nedostačují, tedy školky, školy, parkovací místa. To chceme navýšit. Komfort bydlení, co se týká zástaveb, toho invazivního zastavování, to trochu omezit, pokud to půjde. A udělat ty Letňany tím exkluzivním místem, kterým dříve byly," řekl Zdeněk Kučera. 

K ruce novému starostovi budou 3 nově zvolení místostarostové. První se stal Pavel Sehnal z ODA, který se bude věnovat výstavbě. Dalším místostarostou byl zvolen Ondřej Lněnička z ODS, který bude mít na starosti školství a vzdělávání. Trojici doplní Iveta Lojková za TOP 09, která bude mít v gesci např. bytové a nebytové hospodářství. V opozici skončil vítěz voleb, spolek Zdravé Letňany, který u voleb získal více než 32% hlasů. Jeho zástupci slibují aktivní opozici.

"Máme tam 7 zastupitelů a těžko budeme proti té většině něco prosazovat. Určitě se shodneme na těch základních tématech, které tam jsou, tedy rozvoj zeleně, vznik lesoparků, školy, školky, které jsou v Letňanech potřeba," řekl Zbyněk Walter, lídr spolku Zdravé Letňany. 

Na většinové koalici se v Praze 18 domluvili zástupci ODS a Svobodných, ANO 2011, TOP 09 a spojení hnutí Pro Prahu s ODA. Dohromady tak tvoří 12 člennou většinu z celkového počtu 19 zastupitelů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu