• Načítám...
>

Ve Kbelích slavnostně otevřeli novou sportovní halu

  • 4. září 2020,
  • 12:05,
  • PRAHA 19,
  • Jan Varga

Ve Kbelích slavnostně otevřeli novou sportovní halu. Projekt, na kterém Městská část Praha -Kbely pracovala šest let, je tak u konce a nabídne místním sportovním klubům i veřejnosti mnoho sportovních aktivit. Halu financoval pražský magistrát a stála 171 milionů korun.

Reklama

Ve Kbelích konečně přestřihli pásku před novou sportovní halou, která se tímto slavnostně otevřela veřejnému a hlavně sportovnímu životu. Na projektu pracovala městská část šest let. Hala bude sloužit jak dětem, tak místním sportovním klubům.

"Máme zde plnohodnotné hřiště na florbal, pozemní hokej, fotbal. Dále kurty na volejbal, badminton a nohejbal. Uprostřed je pak barevně odlišené hřiště na basketbal. To, čím je hala specifická, je lezecká stěna. Pokud si dobře pamatuji je vysoká přes čtrnáct metrů," uvedl Radek Petráň, radní MČ Praha-Kbely.

Moderní, třípodlažní budova o rozměrech 45 x 33 metrů je vybavena tribunami, bufetem, nabídne i posilovnu a wellness. Je ekologická a na první pohled je specifická, a to především díky střeše ve tvaru vlny.

"Po dohodě s panem starostou a místostarosty jsme budovu doplnili ekologickými prvky jako je jímání dešťové vody, která se následně využívá na zálivku zelených ploch, které se nacházejí v okolí. Je zde rovněž umístěna 70 - kilowatová fotovoltaická elektrárna na střeše, která dotuje spotřebu vzduchotechnických jednotek a osvětlení," popsal Jaroslav Hort, projektový manažer.

Původně měla hala stát zhruba 100 milionů korun, nakonec se ale projekt zastavil na 171 milionech. A to poté, co městská část konzultovala možnosti sportovních aktivit i s místními sportovními kluby.

"Máme zde určitě více jak deset, možná i čtrnáct sportovních klubů, které se sem těší. Už si obsazují své hodiny. Florbalisté si berou i noční, které nikdo nechce. Takže zřejmě budeme žádat město, aby ve Kbelích prodloužilo den na 26 hodin. To se nám ale asi nepovede," odlehčil Pavel Žďárský, starosta MČ Praha-Kbely.

Peníze na projekt uvolnil magistrát hlavního města. Budovu budou v dopoledních hodinách využívat žáci přilehlé Základní školy Albrechtická. V odpoledních hodinách pak bude sloužit klubům a veřejnosti. Městská část s jejím využitím počítá i při různých sportovních a společenských událostech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu