• Načítám...
>

V Kbelích se pro prvňáky otevřela nová škola

  • 4. září 2015,
  • 16:33,
  • PRAHA 19,
  • Aneta Lednová

Pro rodiče a především pro děti je 1. září velkým dnem. Prvňáčkům začíná povinná školní docházka a rodičům začne přibývat starostí. Přes to je to zároveň den radostný a plný očekávání. Pro děti z Prahy 19 byly připraveny zcela nové prostory.

Reklama

Čtyři roky se radnice Prahy 19 snažila získat finance na vybudování nové školy. To se nakonec podařilo a více než 100 nových žáků se posadilo do lavic ve zcela nové budově školy v Kbelích. “My jsme s tím počítali. V roce 2011 a 2012 byl obrovský nárůst žáků v mateřských školách,” řekl starosta MČ Praha 19 - Kbely Pavel Žďárský.

Prvňáčky přišla přivítat také náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová. “Jsem ráda, že mohu být u toho. Je to pro děti významný den,” řekla náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová.

“Je to pro nás velká sláva. Jsem moc šťastný, ale vše začíná a končí u peněz,” řekl starosta MČ Praha Kbely Pavel Žďárský.

Hlavní město Praha přispělo částkou 75 miliony korun, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přispělo 15 miliony korun a významnou částku investovala také městská část Praha-Kbely. “ Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na tom podíleli,” uvedl starosta MČ Praha Kbely.

Nejen na nových žácích byla vidět nervozita. Podobně na tom byli také rodiče.

Anketa: rodiče prvňáčků

Nová kbelská škola se postavila za 104 miliony korun bez DPH a starosta se už teď těší na novou tělocvičnu, která se bude stavět v budoucnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu