• Načítám...
>

V Kbelích oslavili Mezinárodní den dětí

  • 13. října 2015,
  • 10:57,
  • PRAHA 19,
  • Josef Mádle

MČ Praha 19 ve spolupráci s místními spolky připravili tradiční oslavu svátku všech dětí. V programu byla spousta muziky, divadélek, soutěží či třeba představení zajímavých osobností.

Reklama

“Čím budu až vyrostu?” Tuhle otázku si dříve nebo později klade každé dítě, stejně jako jeho rodiče. Přesně tohle byl také podtitul letošního Dne dětí ve Kbelích. Kolem dokola v Centrálním parku se dalo narazit na mnoho různých profesí, kolik jich snad na světě je. A to doslova v živém provedení.

“Já jsem představovala roli zpěvačky,” uvedla zpěvačka Markéta Dvořáková.

Mnoho takových profesí si děti mohly vyzkoušet na vlastní kůži v rámci soutěží, které pro ně byly připraveny. S hasiči například zkoušely, jaké to je stříkat s hasičskou hadicí a nebo se povozily na člunu, kterým kbelští dobrovolní hasiči disponují.

A jak by dětem sedělo stát se třeba malířem? A co třeba nějaké to pořádné řemeslo? Automechanik, a nebo snad kominík? K vidění tu ale byly i mnohem netradičnější profese.

“Byl jsem sem pozvaný, abych předvedl dětem, jak se hledají poklady a jinak hledám 24 let Štěchovický poklad,” řekl Josef Mužík, hledač pokladů.

Zatímco po parku probíhaly dětské soutěže, v amfiteátru se v průběhu celého dne představovaly jednotlivé profese v exkluzivním pořadu Uvelebte se prosím. Stejně jako v nápadně podobné show Jana Krause známé z televize, to ani tady neskončilo jen u debaty, ale došlo i na akčnější scénky.

“Teď jsme tady byli na dětském dnu, kde jsme představili všem lidem thajský box a box. Lidem se to celkem líbilo, děti si to zkusily,” dodal Josef Hutník, zápasník thaiboxu

Těžko říct jestli spíš dětem nebo tatínkům udělal větší radost kbelský Cabriolet Club, který sem přivezl kolem deseti aut bez střechy. Kvůli dešti se sice musely střechy na čas vytáhnout, pak se ale počasí umoudřilo a děti si mohly Cabriolety užít v plné kráse.

A dokonce na letošním Dni dětí došlo i na svatbu se vším všudy, i když to bylo jenom jako.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu