• Načítám...
>

MČ Praha 19 nově otevřela sběrný dvůr

  • 1. října 2014,
  • 16:34,
  • PRAHA 19,
  • Petr Řezníček

Ve středu 1. října byl pro občany Prahy 19 Kbel a Vinoře otevřen sběrný dvůr. Po několikaletém úsilí se konečně podařilo nalézt místo, které je pro sběrný dvůr ideální. Slavnostní otevření proběhlo v 10 hodin za účasti starostů městské části Praha 19 a Vinoře.

Reklama

Městská část Praha 19 nově otevřela sběrný dvůr. Po delším hledání se podařilo nalézt ideální místo. “Toto je sedmnáctá lokalita. Pozemek je vhodný a nekoliduje s životním prostředím,” uvádí člen vedení společnosti Pražské služby František Sedláček.

Na jeho provoz přispívá i Magistrát hl. města Prahy. Občané z Kbel a Vinoře mohou na dvůr vozit zdarma veškeré komodity. “Může se sem vozit papír, suť, nábytek, dřevo a tak dále,” dodává.

Otevření sběrného dvora se uskutečnilo díky spolupráci starosty městské části Prahy 19 Kbel a starosty Vinoře. “Pokud tento sběrný dvůr bude fungovat na sto procent, tak je do jisté míry schopen pojmout veškeré odpady pro celou severní plošinu Prahy,” informuje starosta MČ Praha 19 František Žďárský.

Z uskutečnění projetu se radují oba starostové a spolupráci si moc pochvalují.

“Jsem naprosto spokojený, moc se mi to líbí a mám z toho velkou radost. Mám radost také ze spolupráce s panem starostou Švarcem,” dodává.

“Já mohu spolupráci jen chválit, trvá již osm let a vždy jsme se na všem dohodli. Sběrný dvůr je toho důkazem,” uvádí starosta MČ Praha-Vinoř František Švarc.

Sběrný dvůr se nachází v ulici Jilemnická/Bohdanečská ve Kbelích. Více informací naleznete na webových stránkách www.praha19.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu