• Načítám...
>

V Praze 19 proběhla výstava Betlémů

  • 8. prosince 2014,
  • 15:47,
  • PRAHA 19,
  • Aneta Lednová

Kolem šedesáti různých Betlémů bylo ke shlédnutí v Lidovém domě Kbely. Výstavu pořádal Junák Kbely. Oproti minulému roku, kdy měla výstava premiéru, se letos zdokonalila. Navýšil se počet Betlémů a zhlédnout ho mohla jak veřejnost, tak i děti z mateřských a základních škol.

Reklama

Výstava Betlémů se uskutečnila ve skautské klubovně v Praze 19. Uspořádal ji Junák Kbely a letos se jedná díky velkému zájmu již o druhý ročník. “Máme větší počet Betlémů. Loni jich bylo přes třicet a letos jsme napočítali šedesát čtyři Betlémů,” řekla za Junák Kbely (Středisko Athabaska Praha) Lucie Pytlová.

K vidění jsou třeba Betlémy vytvořené mateřskou školou nebo vyrobené oddílem Benjamínků, což jsou ti nejmenší členové Junáku Kbely. Také materiály, ze kterých jsou Betlémy vyrobeny, jsou různorodé. “Máme dřevěné i papírové Betlémy. Je tady cínový Betlém, pak také z těsta. Dále pak perníkový nebo z keramiky,” uvedla Lucie Pytlová.

Mezi největší zajímavosti patří bezesporu nejmenší Betlém, který měří zhruba tři centimetry. Junáci Kbely jsou ale pyšní na nejstarší Betlém, který na výstavě mají. “Máme tady svírku asi pěti junáckých Betlémů. Nejzajímavější je asi skautský historický Betlém z roku 1946,” dodala.

Na výstavu Betlémů se přišli podívat i děti z mateřské školy. Kolik toho ony samy ví o historii Betlému, tím se nám pochlubily.

anketa s dětmi ze školky

Výstava začala v neděli 7. prosince, kdy byla určena pro veřejnost, a pokračovala do úterý 9. prosince. Příjemnou atmosféru navozovaly vánoční koledy a vůně purpury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu