• Načítám...
>

Kbely mají nejdéle sloužícího starostu v Praze

  • 10. října 2018,
  • 22:55,
  • PRAHA 19,
  • Lukáš Kubát

Pavel Žďárský je nejdéle sloužící pražský starosta. Kbelskou radnici vede od roku 1997. V letošních komunálních volbách získal se sdružením nezávislých kandidátů Kbely náš domov více než 62 % procentní podporu voličů.

Reklama

Služebně nejstaršího starostu v Praze mají Kbely. Pavel Žďárský je starostou městské části už od roku 1997.

„Já jsem Kbelský rodák, rodina také pochází ze Kbel. Všichni, co vedeme tuto radnici, jsme Kbelští patrioti. Kbely nejsou tak veliké, takže potřeby jasně vidíte,“ uvedl starosta.

Starosta se podle Pavla Žďárského musí postarat takřka o všechno.

„Aby kbelské děti měly kam nastoupit do školky a nemusely jezdit jinam. Aby lidé měli slušné silnice. Aby lidé, kteří bydlí v našich bytech, nebrečeli nad nájmem. Starat se o pořádek, sekání trávy, všechno tohle s tím souvisí. Každý den udělat kousek práce, i kdyby byl malý, ale každý den,“ uvedl starosta.

Sdružení nezávislých kandidátů Kbely náš domov dostalo ve volbách ve Kbelích 62% hlasů, a ze hry o radnici, tak úplně vyšachovali strany, jako je ODS, hnutí ANO, nebo TOP 09. Spokojenost se starostou potvrzují i občané.

I pro následující roky má starosta jasné plány.

„Našim evergreenem je sportovní hala, tu jsme ve volebním programu minule neměli, ale skoro jsme ji postavili navíc. Problém je ale s územním plánem. Hned vedle haly by měl vzniknout takzvaný atletický, venkovní ovál,“ sdělil starosta.

Rozšířit a zmodernizovat má plánu i místní polikliniku.

„Největší pochvalou je, když vás někdo zastaví, a posledně mi to řekla moje dcera, která čeká druhé dítě a řekla mi, že by ze Kbel nikdy neodešla. To je to, co vám dobíjí baterie,“ dodal starosta.

Heslem Pavla Žďárského je: „Sliby jsou k ničemu, rozhodují výsledky,“ což volební výsledky ve Kbelích potvrzují.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu