• Načítám...
>

Výherci literární soutěže Art Botič si převzali ceny

  • 28. května 2019,
  • 11:29,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V prostorách opatství v Emauzech proběhlo udílení cen za literární soutěž. Ocenění si převzali účastníci osmého ročníku soutěže Art Botič. Letos se soutěžní téma týkalo významu literatury pro člověka.

Reklama

V refektáři Emauzského opatství se rozdávala ocenění. Ceny si převzali účastníci soutěže Art Botič, která se letos konala už osmým rokem.

"Úkolem každého ročníku je účastnit se buď v poezii, v próze nebo v obojím. Každá kategorie má vyznačený počet slov, které musí napsat. U nejnižší kategorie, kategorie dětí, je počet slov samozřejmě nižší než u dospělých a seniorů," řekla Helena Bendová, ředitelka soutěže.

Soutěž byla určena všem nadšencům tvůrčího psaní bez věkového omezení z celé republiky. Výsledky prací hodnotila čtyřčlenná porota. Letošní ročník se nesl ve znamení toho, jaký má pro člověka literatura význam.

"Každým rokem se snažíme o nějaké zajímavé téma, abychom mohli srovnat generace mezi sebou, jelikož naše soutěž je už asi třetím rokem pro všechny věkové kategorie. Takže od 6 let až po seniory," řekla Helena Bendová.

Literární soutěž podpořilo také vedení Prahy a MČ Praha 2, která navíc připravuje soubor vítězných prací z minulých ročníků.

"Mě minulý rok napadlo, když jsem poslouchala ty krásné básně a ty povídky, že jsme sebrali všechny ty, kteří byli oceněni a udělali jsme pro ně takový almanach, sbírku, těch věcí. Takže já jsem velice ráda za to, že se toto koná, protože ta literatura je velice důležitá pro nás všechny a málokdy si to uvědomujeme," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

O soutěž je s přibývajícími ročníky stále větší zájem. Pro výherce byly připraveny ceny v podobě zajímavých knižních titulů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu