• Načítám...
>

Bastion ovládlo jazzové trio Kirylla Yakovleva

  • 17. července 2019,
  • 23:16,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Milovníci jazzové hudby si přišli na své v Bastionu. Městská část Praha 2 tam uspořádala další z řady letních koncertů pod širým nebem. Se světovým ale i autorským programem tam vystoupil kytarista ruského původu Kyrill Yakovlev.

Reklama

Počasí jako na objednávku, krásné prostředí Bastionu a samozřejmě hudba. To vše si mohli užít návštěvníci dalšího z letních koncertů, které pořádá MČ Praha 2. Tentokrát vystoupilo trio kytaristy ruského původu Kirylla Yakovleva, které představilo vlastní i světovou tvorbu.

"Vybrali jsme jazzové standardy 50. a 60. let, swingové a bluesové věci, také nějaké valčíky od Billa Evanse, ode mě, od Billa Frisella. Hrajeme věci, které se nám líbí. Některé jsou známé, některé méně známé. Takže některé jsou skladby, které se staly známými od současných umělců. Dá se říci, že je to hodně moderní program," řekl Kiryll Yakovlev, jazzový kytarista.

MČ Praha 2 během léta rozezněla parky na území MČ. Koncerty probíhají např. také v Grébovce nebo v Riegrových sadech.

"Máme ještě sérii koncertů v Gröbově vile, tam děláme více vážnou muziku. A zde na Bastionu, protože to je v prostředí u restaurace, tak více jazzovou hudbu nebo jiné žánry. Bylo to takové rozhodnutí na začátku, abychom to nějak dramaturgicky vyprofilovali, a už se to osvědčuje několikátým rokem. Lidé chodí, líbí se jim to, jsou spokojeni, takže proč to měnit," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Prostředí Bastionu MČ vyhradila moderní hudbě. Někdy i v menším složení než je trio Kirylla Yakovleva. Další koncert tady proběhne 20. srpna. Součástí by měla být také komentovaná prohlídka plastik Oty Janečka, které jsou na místě vystaveny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu