• Načítám...
>

Na náměstí Míru se opět sešli milovníci psů

  • 5. září 2019,
  • 17:36,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Na náměstí Míru v Praze 2 se opět sešli milovníci psů a to v rámci každoročního Psího dne. Návštěvníci se dozvěděli zajímavosti o chovatelství, výživě i výcviku. Jejich psí miláčci pak mohli ochutnat připravené dobroty a nebo si například užít psí oslavu.

Reklama

Náměstí Míru opět po roce zaplnili milovníci psů i se svými miláčky. MČ pro ně totiž připravila tradiční Psí den, který letos proběhl už pošesté. A opět se myslelo na majitele pejsků i na jejich mazlíčky. Ti si mohli např. vyzkoušet jak by vypadala psí oslava.

"Přímo tady máme takovou malou ukázku, že na oslavy máme bazének s míčky, dárečky, takové představení toho, jak to funguje. Můžeme se tady s lidmi potkat a říct si co a jak, kdy pejsek slaví, co by pro něj bylo nejlepší a podobně," řekla Nicole Svobodová, organizátorka psích oslav.

Mezi páníčkem a pejskem je třeba budovat pouto, aby si člověk se psem správně rozuměl. Může využít také služeb psího kouče, který pomůže např. ve správné komunikaci a vzájemnému porozumění.

"Já jsem průvodce člověku a psu, aby si více rozuměli, aby se pochopili na základě toho vztahu, toho napojení. Ani ne na základě toho, že potřebují používat vodítko nebo jakoukoliv další pomůcku, aby nám ten vztah fungoval. Ale na to, abychom si rozuměli skoro až na myšlenku. Pejsek nám lidem nerozumí. My jsme většinou hodně složití, protože mnohdy nevíme ani co si přejeme. Když si to ujasníme a budeme pro ně jasnější jako průvodci přirozeného partnerství, tak to všechno bude fungovat mnohem jednodušším způsobem," řekla Michaela Drábková, kouč pro komunikaci se psy.

Akci zahájil místostarosta MČ Jaroslav Šolc, který zdůraznil, že radnice nechce být pro pejskaře pouze drábem. Také je chce informovat a nabídnout jim pomoc.

"Pes myslím do života ve městě patří. Obohacuje náš život. My se snažíme, aby radnice nejen vybírala poplatky, určovala prostranství a starala se o čistotu, ale aby i pomáhala pejskařům v tom, jak s těmi psy lépe vycházet, jak je cvičit. Aby ten náš vztah byl hezký, vyvážený, láskyplný a fungující," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Kromě jiného mohli také pejsci ochutnat speciální psí pochoutky. Lidé se mohli seznámit s prací útulků a také se informovat o tom, jak si např. pejska z útulku pořídit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu