• Načítám...
>

V Praze 2 začalo Vinobraní na Grébovce

  • 20. září 2019,
  • 11:42,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

Reklama

V Praze 2 odstartoval další ročník oblíbené akce Vinobraní na Grébovce. Lidé se tak i letos mohou těšit nejen na výborné víno a jídlo, ale také na kvalitní burčák.

"Letos je to již 13. ročník. Zahajujeme tradičně na náměstí Míru, hlavní program je ale v sobotu v Grébovce. Proto se to také jmenuje Vinobraní na Grébovce. A jak to vzniklo?Já myslím, že je to naprosto jasné, že když Praha 2 má takovou úžasnou vinici, za kterou vděčíme Karlu IV. a všem dalším, kdo o to pečovali, tak bychom nemohli vinobraní neudělat," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

anketa

"U nás si mohou koupit keramické nádobí ručně točené na hrnčířském kruhu. A nejen nádobí, ale i nějaké upomínkové předměty a třeba keramická přání do nového roku," řekla Jaroslava Pospíšilová, prodejce.

"Lidé si u nás mohou koupit různé druhy oliv, plněných papriček, plněných fíků, patizonů. Máme sýry na grilu," řekla Martina Hanušová, prodejce.

Kromě dobrého jídla a pití ale čeká i letos na návštěvníky bohatý program.

"Muzika, program pro děti, ukázky starých řemesel. Prostě zábava na krásné odpoledne pro celou rodinu. S vínem v ruce se dá poznávat historie a také se bavit a otvírat si duši," řekl Jaroslav Šolc.

Vinobraní na Grébovce se každým rokem těší velké oblibě nejen u místních obyvatel. Každoročně na tuto akci zavítá až 30 tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu