• Načítám...
>

Nadace Dvojka srdcem podpořila nadané žáky

  • 7. listopadu 2019,
  • 20:10,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Pod záštitou Prahy 2 byl uspořádán benefiční koncert na podporu nadačního fondu Dvojka srdcem, který pomáhá potřebným, zejména lidem v tíživé situaci. V prostorách Novoměstské radnice vystoupili například virtuos Jaroslav Svěcený, ale i hudební talenty ZUŠ Ilji Hurníka.

Reklama

Nadační fond Dvojka srdcem byl zřízen radnicí Prahy 2, aby pomáhal zejména lidem v tíživé situaci. Tentokrát byl pod jeho záštitou uspořádán benefiční koncert v Novoměstské radnici, jehož výtěžek poputuje hlavně na potřeby mladých talentovaných hudebníků.

"Rozhodli jsme se už tento rok podpořit mladé talentované děti z umělecké školy Ilji Hurníka, kdy jejich rodiny na tom bohužel nejsou finančně tak dobře, aby jim mohly umožnit studium, aby hrály na nějaký nástroj. Tak jsme je podpořili v prvním pololetí. A část peněz, která byla dnes večer vybrána, je podpoří právě i ve druhém pololetí," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Na koncertě nechyběla ani patronka nadace - herečka a dabérka Simona Postlerová, která je hrdou obyvatelkou Prahy 2.

"Já žiji v Praze 2 v podstatě 26 let. A nemíním se stěhovat někam jinam. Prahu 2 miluji a Vinohrady miluji. A byla jsem oslovena a řekla jsem ano, protože mi to přijde bohulibé a dobré," řekla Simona Postlerová, patrona nadačního fondu Dvojka srdcem.

Široký repertoár přítomným představili nejen žáci ZUŠ Ilji Hurníka, ale i virtuos Jaroslav Svěcený.

"Ten repertoár je hodně vázán na to, o čem celý ten večer je. Je romantický. Já mám muziku Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Brahmse. Také tady zazní několikeré italské housle z 18. století. Tyto housle jsou od slavného italského houslaře Pietra Guarneriho z roku 1755. Jsou v krásném stavu a mají nádherný zvuk. A tady v prostorách Novoměstské radnice se budou velmi dobře vyjímat," řekl Jaroslav Svěcený, houslový virtuos.

Organizátorům se podařilo prodat všechny lístky a celkově vybrat pro nadační fond 60 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu