• Načítám...
>

Před kostelem sv. Ludmily opět zněly koledy

  • 22. prosince 2019,
  • 19:10,
  • PRAHA 2,
  • Věra Dušková

K vánočním svátkům pochopitelně patří zpívání koled. Už tradičně se proto zástupci vedení městské části sešli před kostelem svaté Ludmily, aby společně zazpívali nejznámější vánoční písně. Přidat se samozřejmě mohla také veřejnost.

Reklama

Zpívání koled se zastupiteli před kostelem sv. Ludmily na náměstí Míru patří spolu se zdejšími trhy neodmyslitelně k Vánocům v Praze 2.

"Je to tradiční akce. Letos jsme tady podvacáté. Těch lidí zpívat společně s námi sem chodí každý rok víc a víc, což je snad dobrý signál toho, že to lidi baví," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

anketa

"Je hezké, když zastupitelé nejen úřadují na radnici, ale dokážou si zazpívat společně s občany nehledě na to, kdo je tady z jaké barvy, strany a podobně. Hudba prostě spojuje, koledy obzvlášť a o Vánocích úplně nejlépe," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Společné zpívání koled navíc přesně zapadá do romantické atmosféry vánočních trhů.

"Které já osobně považuji za jedny z nejkrásnějších v ČR. V Praze jsou nejkrásnější určitě. V republice nám snad může konkurovat Olomouc, která má také krásné vánoční trhy," řekla Jana Černochová.

A nebylo by Vánoc bez vánočních stromečků. Takže k celé této tradici patří i soutěž pro školy a školky ve zdobení stromečků. Ty vítězné, za které si jejich tvůrci odnesli veselé ceny, jsou k vidění přímo v kostele sv. Ludmily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu