• Načítám...
>

Praha 2 aktivně pomáhá lidem v nouzi

  • 23. října 2020,
  • 19:28,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 se rozhodla opět pomoci seniorům a rodinám samoživitelů, kterých se vládní nařízení dotýkají nejvíce a kteří tak patří k nejohroženějším skupinám obyvatel. Ti mohou požádat o finanční pomoc prostřednictvím nadačního fondu městské části Dvojka srdcem, nebo využít novou telefonní linku v případě, že si potřebují obstarat základní životní potřeby.

Reklama

Praha 2 už dlouhodobě pomáhá seniorům a rodinám samoživitelů žijícím na území městské části. Vzhledem k současné situaci a zkušenostem z letošního jara přistoupila opět k aktivní pomoci těmto ohroženějším skupinám obyvatel, které se lehce mohou dostat do finanční nouze. 

"Máme náš krásný nadační fond Dvojka srdcem. Nemusí se vyplňovat žádné papíry, ta pomoc tam může být okamžitá. Na jaře jsme pomohli matkám samoživitelkám částkou kolem 150 tisíc korun," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Kromě toho radnice znovu obnovila telefonní linku s číslem 800 600 604, kterou mohou využít lidé v případě, že potřebují zajistit základní životní potřeby. 

"Volají tam lidé, kteří se ptají, kde se mohou otestovat, aby si zajistili obědy, že potřebují donést léky. Tato linka se nám také osvědčila v minulosti," řekla Alexandra Udženija.

Toto nelehké období je náročné i po psychické stránce. Kvůli nouzovému stavu jsou lidé, zejména senioři, izolování od společnosti a často i od rodiny. Chybím jim tak podpora blízkých a trpí často úzkostmi. V takovém to případě mohou kontaktovat psychoterapeutku Markétu Řeřichovou na telefonním čísle 775 262 077

"To co teď chybí, je vyjádření lásky, objetí, pohlazení a tak dále. To doporučuji. Je to největším lékem, i proti strachu," řekla psychoterapeutka, Markéta Řeřichová, 

Duchovní pomoc nabízí i otec Jakub Berka z farnosti sv. Ludmily. Zájemci mu mohou volat na telefonní číslo 602 795 637

"Toto sdělení má v sobě velikou cenu, protože sdělená radost je dvojnásobná radost, sdělená bolest poloviční bolest a naděje žít a dávat je poslání toho kněze," řekl Jakub Berka, otec farnosti sv. Ludmily. 

Bližší informace týkající se pomoci v nouzi naleznou zájemci na webových stránkách městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu