• Načítám...
>

Dětská hřiště v Praze 2 zůstávají otevřená

  • 15. března 2021,
  • 14:52,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Dětská hřiště v Praze zůstávají otevřená. Jejich provoz je ale omezen počet lidí, kteří na něm mohou být v jeden čas. Dodržovat je také potřeba opatření proti šíření nemoci Covid-19.

Reklama

Navzdory vládním opatřením zůstávají dětská hřiště v Praze 2 v provozu. Místní obyvatelé tak mohou v klidu využívat všech 14 hřišť, která městská část spravuje.

"My jsme v průběhu březnových opatření ponechali otevřená dětská hřiště i vybraná sportoviště, zejména tedy sportovní plácky a workoutová hřiště pro individuální sporty. Vlastně jediná zavřená sportoviště jsou ta pro kolektivní sporty. Je nám jasné, že v této době je potřeba mít možnosti a místa, kde trávit volný čas a aktivity a právě proto jsme se takto rozhodli," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna. 

Hřiště jsou pravidelně udržována a při jejich návštěvě musí všichni obyvatelé dodržovat stanovená pravidla.

"My jsme i zajistili, aby všechna ta hřiště byla pravidelně na každodenní bázi dezinfikována a zajistili jsme i nad rámec hlídek městské policie a policistů kustody, kteří jsou na hřištích a vlastně hlídají ta hlavní bezpečnostní opatření, jako je kapacita hřiště, dodržování zakrývání dýchacích cest a rozestupy," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna.

Podle radního Prahy 2 jsou ale obyvatelé dvojky ukáznění a dozor na hřištích nemusí řešit žádné závažnější porušování pravidel.

"Já jsem moc rád, že můžu poděkovat většině občanů, kteří dodržují veškerá bezpečnostní opatření a nařízení a zároveň bych rád využil té možnosti, abych požádal tu menšinu, aby se k té většině přidala a umožnili nám díky tomu ponechat ta hřiště otevřená i nadále, protože jenom ten vzájemný respekt to bude umožňovat," říká radní MČ Praha 2, Michal Zuna.

Podobným způsobem probíhají opatření i na pražské náplavce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu