• Načítám...
>

Školy evidují zvýšený zájem o umístění dětí členů IZS

  • 1. dubna 2021,
  • 10:41,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Od března tohoto roku evidují školy zvýšený zájem o umístění dětí členů IZS. Oproti minulému roku počet předškoláků a školáků několikanásobně vzrostl. Podobný trend eviduje i druhá Městská část.

Reklama

Od března tohoto roku mohou děti členů IZS a dalších profesí klíčových pro zvládání epidemie využívat předškolní a školská zařízení. Oproti minulému roku zájem o tuto možnost několikanásobně vzrostl. Podobný trend eviduje i druhá Městská část.

„Loni se nepřihlásil nikdo. A letos od počátku, kdy jsme měli v prvním týdnu 8 až 10 dětí, počet neustále stoupá. V současné době máme přihlášeno 47 dětí. Myslím si, že pokud bude současný pandemický stav i nadále pokračovat, bude narůstat i počet dětí," uvedla ředitelka MŠ Španělská, Jana Novotná. 

„Aktuálně máme ve škole přihlášeno 14 dětí. Pravidelně chodí 11 až 12. Ten denní režim probíhá tak, že je dopoledne výuka. Ve třídách se některé děti připojují na online hodiny. A někteří vypracovávají úlohy s učitelkami či vychovatelkami," přiblížil situaci ředitel ZŠ Sázavská, Michal Voldřich. 

Obě zmíněné školy osobně navštívila i starostka městské části. U této příležitosti dětem i učitelům rozdala pomlázky. 

„Jsme rádi, že jednak pedagogové, tak i ředitelé zajišťují tu výuku velmi nadstandardním způsobem," uvedla starostka MČ Praha 2, Jana Černochová. 

V případě, že zájem o umístění dětí členů IZS a dalších klíčových profesí bude nadále narůstat, je radnice Prahy 2 připravena otevřít i další školy.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu