• Načítám...
>

Karlovo náměstí hostí fotografickou výstavu

  • 14. července 2021,
  • 14:58,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Až do konce srpna si na Karlově náměstí můžete prohlédnout snímky dokumentární fotografky Alžběty Jungrové. Ta poslední rok a půl fotila ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Její snímky zachycují emoce a z velké části se dotýkají i koronaviru.

Reklama

V centrální části Karlova náměstí můžete vidět výstavu fotografií Alžběty Jungrové. Ty zachycují dění ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze za poslední rok a půl.

"My jsme plánovali, bez kontextu té pandemie, že by paní Jungrová u nás něco nafotila. Mně to přišlo jako strašně dobrý nápad, protože mně hrozně záleží na tom, aby ta nemocnice měla nějaký přesah. Tohle se nám líbilo, přišlo nám to jako dobrá varianta. No a do toho přišla pandemie, tak se ta témata urodila sama," zazpomínal David Feltl, ředitel VFN Praha.

"Ty fotografie dělala, pro mě první dáma české reportážní fotografie, Alžběta Jungrová. To samo o sobě je záruka kvality. A řekli jsme si, že kde jinde bychom tu výstavu měli udělat než tady, na Karlově náměstí," konstatovala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Fotografie vznikaly v covidové době, a proto nebylo focení pro Alžbětu Jungrovou vůbec jednoduché. S focením ve Všeobecné fakultní nemocnici Praha chce pokračovat.

"Celý soubor vznikal rok a půl. Další rok ještě bude vznikat. Je to vlastně takový poločas. Vyfotila jsem asi 150 tisíc fotek. Na výstavě jich je asi třicet. Já se snažím hodně zachytit emoce, aby v tom bylo to, co ty lidi prožívají nebo cítí. Je to časově strašně náročné, protože zachytit emoce není, že bych tam mohla přijít a cvaknout to za pět minut. Takže já jsem v té nemocnici strávila neuvěřitelného času," popsala Alžběta Jungrová, fotografka.

Výstavu můžete na Karlově náměstí vidět až do konce srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu