• Načítám...
>

Praha 2 pokračuje v projektu s Bílým kruhem bezpečí

  • 17. srpna 2021,
  • 15:34,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Projekt „Praha 2 – městská část vlídná k obětem“ běží opět naplno. Přerušen byl v důsledku loňských, protiepidemických opatření a plánované vzdělávací aktivity, tak musely být odloženy. Projekt odstartoval před rokem na Karlově náměstí.

Reklama

Bezpečí občanů je dlouhodobě naprostou prioritou pro Prahu 2.  Městská část podporuje a realizuje celou řadu preventivních programů. Díky dlouhodobé spolupráci s organizací Bílý kruh bezpečí chce Dvojka, v rámci společného projektu, seznámit své úředníky s činností pražské poradny. Navštívit ji mají postupně do konce srpna.

„Tento projekt je dvouletý. Začal už v loňském roce a trošičku nám ho lockdown pozastavil. Zaměřili jsme se zejména na to, aby se odborné veřejnosti, ale i široké veřejnosti dostalo více informací o obětech trestních činů. To znamená o jejich právech, o jejich postavení, ale také o jejich traumatu a o jejich prožívání následků trestného činu," uvedla Petra Vitoušová, prezidentka Bílého kruhu bezpečí.

Program navazuje na již v minulém roce zahájený projekt „  Praha 2 – městská část vlídná k obětem". 

„Tento cyklus má za cíl výrazně zlepšit postavení obětí trestných činů a toto je krok, který tomu výrazně napomůže. Tedy krok, který obsahuje návštěvu a školení zaměstnanců MČ Praha 2, zde v sídle Bílého kruhu bezpečí. Jedná se o zaměstnance, kteří mohou v průběhu své práce přijít do kontaktu s potenciální obětí trestných činů," řekl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Praha 2, ve spolupráci s Bílým kruhem bezpečí, průběžně posiluje informovanost odborné i laické veřejnosti ve formě různých manuálů a brožurek. Ty mají být k dispozici postupně třeba v knihovnách, komunitních centrech či školách.  

„S Prahou 2 nás pojí dlouholetá výborná spolupráce. Aktuálně, v projektu Praha 2 vlídná k obětem, se snažíme o maximální osvětu," sdělila Markéta Vitoušová, vedoucí pražské poradny Bílého kruhu bezpečí.

Kromě poslední akce na Karlově náměstí, jsou připraveny další. 3. září má být například představena v parku Folimanka nová mobilní poradna. Od 6. září pak budou moci, na radnici Prahy 2, občané navštívit výstavu, mapující třicetiletou činnost Bílého kruhu bezpečí.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu