• Načítám...
>

Praha 2 se připojila ke Giving Tuesday

  • 1. prosince 2021,
  • 14:05,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 se letos počtvrté připojuje ke světovému svátku dárcovství známému jako Giving Tuesday. Světový den štědrosti a dobrých skutků se slaví vždy první úterý následující po Dni díkůvzdání a účastní se ho tisíce osob, firem a organizací z celého světa. Městská část tímto způsobem i letos obdaruje psí a kočičí útulky.

Reklama

MČ Praha 2 se i letos přidala ke světovému svátku dárcovství. V rámci tzv. Giving Tuesday tak mohou nejen obyvatelé dvojky pomoci opuštěným, zanedbaným a týraným psům a kočkám.

"V Praze 2 si tento svátek připomínáme už počtvrté. Připomínáme si ho formou oranžového kontejneru na vánočních trzích na náměstí Míru. Bohužel díky covidové situaci jsme trhy museli zavřít, ale nemění to nic na tom, že ten kontejner tam zůstává v provozu a tímto bych chtěla poprosit všechny diváky, aby pokud chtějí přispět zvířatům, zejména pejskům a kočkám, tak aby do toho kontejneru vložili, vhodili nějaké pamlsky, pelíšky a hračky," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Vhazovat do kontejneru mohou lidé ale také krmení v podobě granulí nebo konzerv. Všechny věci budou následně převezeny do tří útulků.

"Jeden útulek je v Lysé nad Labem, jeden útulek je v Libni a jeden útulek pro kočky je v Bohnicích. Jsou to stejné útulky, do jakých jsme rozváželi dárky a pamlsky v loňském roce a znovu si zažijeme tu radost těch majitelů, nájemců, pracovníků útulků, protože skutečně řada z nich žije z toho, co jim tam dovezeme, celý rok," řekla Jana Černochová.

Kontejner je umístěný na náměstí Míru. Věci, kterými chcete obdarovat útulky, do něj můžete vkládat až do 18. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu