• Načítám...
>

Ledové plochy v Praze 2 jsou stále v provozu

  • 1. února 2022,
  • 12:09,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 2 si můžete stále zabruslit na několika místech. Zavítat můžete například do Riegrových sadů na osvětlené kluziště. K dispozici vám jsou ale také další místa. Jaké služby jednotlivá kluziště nabízí a do kdy můžete na led vyrazit přiblížíme v následující reportáži.

Reklama

V Praze 2 se i v letošní zimní sezóně bruslí. Veřejná kluziště připravila městská část hned na dvou místech.

"Bruslit se může v Havlíčkových sadech neboli v Grébovce, jak jí všichni znají. Tam se bruslilo už minulý rok a teď nově tento rok se bruslí i v Riegrových sadech. Je to malé kluziště, je to tam hodně užívané, protože je tam i zázemí na občerstvení," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

anketa

Jak do Grébovky, tak i Riegrových sadů mohou lidé zajít na brusle až do konce února. Otevřeno tu je každý den a k dispozici je i půjčovna bruslí.

"Nám teď ta sezóna vrcholí. Bude se bruslit do konce února a já všechny zvu odpoledne, protože v dopoledních hodinách je to rezervováno pro naše mateřské a základní školy," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Provoz obou ledových ploch končí vždy ve 20 hodin. Po setmění je kluziště i jeho zázemí osvětleno. Podrobnější informace o provozu kluzišť včetně možnosti rezervace celé ledové plochy naleznou zájemci nově na webu provozovatele www.jsmenalede.cz. Součástí webu jsou i webkamery, které kluziště snímají a informují návštěvníky o aktuální obsazenosti areálů. Pro milovníky bruslení má Praha 2 navíc dobrou zprávu. Radnice plánuje zprovoznění dalšího kluziště a to na Folimance.

"V rámci volnočasového areálu, který tam právě teď budujeme a kde bude vyloženě fixní místo na to, že tam bude kluziště každý rok. Takže jestli Praha 2 bude mít někde stoprocentně kluziště, tak je to právě na Folimance," říká starostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija.

Pokud půjde vše podle plánu, bude se na Folimance bruslit už v příští zimní sezóně. Vedení Prahy 2 chce za proměnu tohoto prostranství pod Nuselským mostem na volnočasový areál utratit nejméně 25 milionů korun. Mimo ledové plochy by tu měly být k dispozici také cvičící stroje. Součástí areálu bude i hřiště s herními a vodními prvky, plocha na cvičení nebo místo pro grilování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu