• Načítám...
>

Trať na Rašínově nábřeží čeká rekonstrukce

  • 3. února 2022,
  • 15:34,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Tramvajovou trať na Rašínově nábřeží čeká kompletní rekonstrukce. Práce budou rozděleny do čtyř etap. Ta první započne už 15. února a omezí i řidiče automobilů.

Reklama

V Praze 2 započne rekonstrukce tramvajové trati na Rašínově nábřeží, kterou provede Dopravní podnik hl. m. Prahy. Opravovat se bude úsek Palackého náměstí – Výtoň o délce zhruba 570 metrů. Trať byla naposledy kompletně rekonstruována v roce 1979, práce započnou 15. února.

"Trať je v hrozném stavu, to nakonec slyšíte, protože když tramvaj jede, tak dělá velký hluk. A lidé, kteří tady bydlí, ono se to nezdá, ale tady je skutečně rezidentní čtvrť, tak trpí hlukem z tramvajové trati. A potom, když je v provozu náplavka, tak samozřejmě hlukem z náplavky. Já je docela lituji, takže my moc vítáme tu rekonstrukci tramvajové trati," říká Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

"My nejenom, že zrekonstruujeme tramvajovou trať, ale budeme na ni aplikovat už nové technologie, které jsou mnohem tišší. Takže i občané, co zde bydlí, tak zaznamenají velký progres v tomto směru," dodává Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Rekonstrukcí projdou i samotné zastávky Palackého náměstí a Výtoň. Opravy budou rozděleny do 4 etap, z nichž každá s sebou ponese určitá dopravní omezení. Z důvodu oprav bude pochopitelně v daném úseku obousměrně přerušen tramvajový provoz. A omezení se dotkne i automobilové dopravy. Auta ve směru k Palackého náměstí čeká objízdná trasa přes okolní ulice. V opačném směru bude objízdná trasa dočasně jednodušší. 

"V první etapě asi největší nebo nejzajímavější omezení je to, že vytěsníme auta z Rašínova nábřeží na náplavku. Takže se tady vytvoří koridor, který bude fyzicky oddělen umělohmotnými bloky, citybloky. Bude to od jednoho sjezdu až na výjezd na Výtoň a auta budou jezdit tímto koridorem," říká Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Pro pěší a cyklisty zůstane vyhrazen pruh o šířce minimálně 10 metrů. První etapa oprav by měla trvat tři týdny, tedy do 8. března. Od 9. března budou řidiči v obou směrech využívat objízdné trasy přes okolní ulice. Kompletní rekonstrukce trati potrvá do 1. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu