• Načítám...
>

Praha 2 schválila rozpočet na rok 2022

  • 31. března 2022,
  • 18:07,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Hospodaření městské části Praha 2 bude i letos vyrovnané. Zastupitelé odsouhlasili rozpočet výši 998, 94 milionu korun. Městská část počítá se značnými investicemi.

Reklama

Městská část Praha 2 schválila rozpočet na rok 2022. Letos bude hospodařit s částkou ve výši 998, 94 milionu korun.

"Z toho půlka je na rekonstrukce a opravy našeho majetku, to znamená proinvestiční rozpočet, značně proinvestiční. Protože my si myslíme, že po té covidové době a podobně se musí trošku rozhýbat trh. Náš rozpočet považujeme za vyrovnané hospodaření, tak to nazývám, protože metodika je trošku jiná. Ale my používáme jenom vlastní zdroje, maximálně dotační tituly ze státního rozpočtu na přenesenou státní správu a na dotace z Magistrátu hlavního města Prahy," říká Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Významnou položkou rozpočtu Prahy 2 jsou investice do péče o bytový fond městské části. Radnice plánuje celkovou rekonstrukci hned několika bytových domů, mimo jiné například domu v ulici Na Moráni. Investovat ale bude i do veřejné zeleně. 

"Chceme dokončit další etapy revitalizace parku Riegrovy sady. Děláme krásný objekt v Sadech Svatopluka Čecha, kde byl ošklivý bazén a my tam děláme vodní projekt, který bude parádní. Já se na něj moc těším. Teď budeme dokončovat sportovně rekreační centrum na Folimance," zmiňuje Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Jednou z největších investic, kterou Praha 2 plánuje, bude výstavba zcela nového pavilonu v areálu Základní školy u svatého Štěpána.

"My ho nazýváme zahradním pavilonem. Budou to dvě plnohodnotné třídy pro prvňáčky. A pak ještě jedna třída, protože se u nás angličtina učí od první třídy, takže ještě jedna menší třída na dělené třídy. A proč ho nazýváme zahradní? Protože jsou tam stěny navrhované a doufám, že to klapne, že budou opravdu postavené, skleněné, prosklené zdi, které se otevřou a děti se budou učit i venku tady v té zahradě. Moc se na to těšíme," dodává Jana Páčová, ředitelka ZŠ u svatého Štěpána.

"Akci můžeme spustit jenom proto, že jsme se velmi dobře domluvili s Arcibiskupstvím pražským, na jejichž pozemku ta stavba bude stát. My jsme si od nich pronajali 2 400 metrů pozemku," dodává Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Výstavba pavilonu je jedním z nejočekávanějších projektů městské části. Investovat zde plánuje zhruba 26 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu