• Načítám...
>

Praha 2 poskytla týraným ženám a dětem krizový byt

  • 13. června 2022,
  • 15:35,
  • PRAHA 2,
  • Dagmar Kopečková

Starostka Prahy 2 Alexandra Udženija a radní pro bezpečnost Michal Zuna společně s pracovníky organizace ROSA – centrum pro ženy otevřeli nový krizový byt určený pro oběti domácího násilí. Nově poskytnutý byt bude součástí Centra komplexní krizové pomoci obětem domácího a genderově podmíněného násilí - ROSALIN.

Reklama

Praha 2 pomáhá obětem domácího násilí. Zástupci radnice pro ně spolu s pracovníky organizace ROSA - centrum pro ženy otevřeli nový krizový byt. 

"Tento byt slouží jako první ubytování žen nebo maminek s dětmi, které utíkají od domácího násilí. Je to druhý byt, který jsme poskytli jako městská část neziskové organizaci Rosa, se kterou dlouhodobě spolupracujeme. Domácí násilí roste, hlavně po těch dvou letech covidu. A když se podíváme na to, že ze tří žen se jedna s domácím násilím setkala, tak jsou to opravdu hrozné statistiky," říká Alexanda Udženija, starostka MČ Praha 2.

"Krizový byt je na 7 dní, je to krizová služba, sociální služba. Jsou to dvě bytové jednotky a ženy mohou mít u sebe dvě až tři děti," dodává Marie Vavroňová, ředitelka organizace ROSA – centrum pro ženy.

Radnice pomáhá lidem, kteří se dostali do krizové životní situace, dlouhodobě a hlavně systematicky.

"My dlouhodobě podporujeme veškeré organizace na území Prahy 2, které se věnují obětem domácího nebo sexualizovaného násilí. Nejsou to pouze tyto organizace, samozřejmě bezpečnost jako taková je pro nás velkou prioritou, ať už ve veřejném prostoru, nebo nás také zajímají právě i ty konkrétní osudy lidí," komentuje Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Spolu s krizovým bytem přechází do nonstop provozu i nová bezplatná linka pro ženy ohrožené domácím násilím. Telefonní číslo linky je 800 60 50 80.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu