• Načítám...
>

Den s Městskou policií bavil děti v Praze 2

  • 10. srpna 2022,
  • 8:33,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Sportovně laděné odpoledne plné her a soutěží. Taková byla akce Den s Městskou policií v parku U Vodárny v Praze 2. Prostřednictvím zábavy se děti měly dozvědět, jak případně reagovat v krizových situacích.

Reklama

Prohlídka policejního auta, střelba z dětské pistole nebo třeba jízda zručnosti mezi kužely. To všechno si děti v rámci preventivní akce mohly vyzkoušet na hřišti U Vodárny v Praze 2.

,,Praha 2 a městská policie připravila pro návštěvníky a pro děti celou řadu atrakcí a ukázek. Jedná se o ukázku služební techniky strážníků městské policie, služební auto, jízdní kola a další," řekl radní městské části Praha 2, Michal Zuna.

Cílem akce je formou hry a soutěží poučit děti o tom, jak se zachovat v krizových situacích. 

,,Když se stane nějaká krizová situace na ulici, někdo třeba omdlí nebo někdo může zkolabovat, tak to nejdůležitější, co můžou udělat, i když neumějí třeba poskytnout první pomoc, je alespoň zavolat linku 155, 156 nebo 158, ale je důležité vědět, že musejí říct ty správné informace. A především jako první kde jsou a co se stalo," řekl Lukáš Kačerovský - preventista Městské policie.

,,Já bych také rád pozval diváky a návštěvníky akce na jednu z větších akcí, která je spojená s bezpečností a to je Den s integrovaným záchranným systémem s názvem Bezpečná dvojka, kde budou prezentovány jednotlivé bezpečnostní složky, ať už to je Policie ČR, městská policie, hasičský záchranný sbor, Zdravotnická služba hlavního města Prahy, ale i Armáda ČR, Aktivní zálohy. Otevřen bude i kryt Folimanka, oblíbený kryt civilní ochrany a také tam bude k prezentaci Bílý kruh bezpečí se svou linkou," dodal radní Michal Zuna. 

Den s integrovaným záchranným systémem se uskuteční v pátek 9. září v parku Folimanka v Praze 2.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu