• Načítám...
>

Vinaři si v Grébovce přišli na své

  • 15. srpna 2022,
  • 9:05,
  • PRAHA 2,
  • Věra Dušková

V Grebovce teklo víno proudem. Lidé ochutnávali ta nejlepší vína s gustem a mohli ochutnat i vynikající uzeniny a sýry.

Reklama

Na dvojku do Grébovky pozvala své občany městská část Praha 2. Festival vína se konal přímo u slavné zdejší vinice.

"Je to akce v rámci Roku dvojky, který jsme zahájili 22. 2. 2022 a děláme různé akce. Je tady košt několika našich moravských vinařství, ale i zahraničních," řekla Alexandra Udženija - starostka MČ Praha 2.

"Především moravská ze 4 nádherných moravských vinařství, jako je Mikrosvín Mikulov, Zámecké Vinařství Bzenec, Chateau Valtice a Spielberg. Zároveň takový nádherný výběr evropských světových vín na stánku Wine not," řekl David Pojmon - spoluorganizátor akce.

anketa

Grébovka je pro ochutnávání vína a slavnosti vinařů jako stvořená. Její vinice o rozloze více jak půldruhého hektaru má dlouhou paměť a byla to právě městská část Praha 2, která ji dokázala zachránit.

"Devadesát druhého roku jsme ji začali revitalizovat jako městská část a poprvé se začaly sbírat hrozny v roce 2007 - 2008. Máme tady provozovatele té vinice, kdo se o to stará a dělá jak burčák, tak víno," řekla Alexandra Udženija - starostka MČ Praha 2.

A každý rok mohou všechna tato vinařská požehnání lidé ochutnávat při tradičním vinobraní.

"Toto se ochutnává vždy v září, začínáme 23. na Náměstí Míru a pak 24. Zvu všechny z celé Prahy i mimopražské, aby se přišli podívat na naše vinobraní, protože je vyhlášené," řekla Alexandra Udženija - starostka MČ Praha 2.

Od vinobraní na dvojce nás tedy dělí jen pár týdnů. A určitě své návštěvníky ani letos nezklame.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu