• Načítám...
>

Pod Nuselským mostem vznikl nový volnočasový areál

  • 17. srpna 2022,
  • 13:10,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Z nevzhledného místa pod Nuselským mostem se stalo místo, kde se budou setkávat všechny generace. Nový volnočasový areál na Folimance nabízí vyžití nejen pro děti, ale na své si přijdou také ti, co hledají klid na odpočinek. Díky sbírce místních se do parku také vrátila legendární socha skateboardisty, kterou v minulosti poničili vandalové.

Reklama

Přímo pod Nuselským mostem v poslední neutěšené části areálu Folimanka vznikl volnočasový areál s názvem Jammertal. Ten nabízí co nejširší množství volnočasových aktivit všem skupinám obyvatel. Nový, nepřetržitě hlídaný park bude navíc fungovat nejen v teplých letních dnech, vyžití nabídne i v zimě. 

„Srdce areálu tvoří modrý ovál, který se nachází za mnou. Tento ovál slouží pro, jak já říkám, kolečkové sporty. Čili skateboard, brusle, kola, koloběžky, v podstatě je to speciálně upravená betonová plocha, po které se dobře jezdí. Je tam i několik mobilních překážek, které můžete využívat pro tyto aktivity. Zimní využití tohoto modrého oválu se přímo nabízí. Bude tam zimní kluziště na bruslení. Ty mobilní věci se uklidí, celá plocha se zalední a bude tady veřejné bruslení," řekla Jana Mastíková, hlavní architektka studia Loxia.

Slavnostní otevření doprovázelo vystoupení profesionálních skateboardistů. 

Prostor zde najdou také milovníci jógy, kteří si mohou zacvičit na oválu s umělou trávou. Ten je ale připraven třeba i na kopání s míčem či minigolf. Nechybí zde ani vodní prvek. 

„To je taková interaktivní hora, z jejíhož vrcholu vytéká voda. Děti klasicky pumpují ruční pumpou a potom systémem nerezových korýtek voda stéká níž a níž a ony si tam staví hráze a mohou se tam zabavit," řekla Jana Mastíková, hlavní architektka studia Loxia.

K dispozici je také stul na ping pong či hřiště na pétanque. Vybavení si navíc můžete vypůjčit v kiosku. 

„Kiosek funguje samozřejmě jako občerstvení, ale i jako půjčovna různého sportovního vybavení a jsou tam i veřejné toalety a skřínky, kde si můžete uschovat batohy nebo další věci," řekla Jana Mastíková, hlavní architektka studia Loxia.

K zapůjčení je zde také plynový gril, na ten jsou zde připraveny dva stoly. Na své si přijdou i čtenáři. Ti si zde mohou vypůjčit nebo vyměnit knihy ve žlutém hříbku přímo pod mostem. Při slavnostním otevření byl veřejnosti představen také unikátní dětský poeziomat. Ten je jediný svého druhu na světě. Děti seznámí s klasickými pohádkami i velmi oblíbenými písničkami. 

Součástí revitalizace byly i sadové úpravy. V parku přibyly stovky nových stromů a keřů a tisíce rostlin. Úpravy vyšly radnici na více než 35 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu