• Načítám...
>

Solidarita začala horkou fázi volební kampaně

  • 11. září 2022,
  • 16:53,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Předvolební boje v komunálních volbách jsou v plném proudu. Jedním z uskupení, které budou usilovat o hlasy voličů, je koalice Solidarita. Nově utvořená politická síla se skládá ze zástupců ČSSD, Zelených, Budoucnosti a Idealistů, vedená bývalou ombudsmankou Annou Šabatovou, usilující o post primátorky hlavního města Prahy. Solidarita právě odstartovala horkou část volební kampaně. Na rohu ulic Myslíkova a Křemencova v Praze 2 originálně a netradičně představila jeden z hlavních cílů jejich společného programu - dostupnost kvalitního bydlení.

Reklama

Česko se potýká s celou řadou krizí. Politické strany a koalice v blížících se komunálních volbách představují řešení těchto problémů. Jedním z nich jsou vysoké ceny bydlení. Na ně se snaží upozornit koalice Solidarita. Vybrala si k tomu originální tramvaj, ve které se dá spát. 

"Ukazuje se, že pro některé mladé lidi je to jediná šance, jak se dostat k nějakému způsobu, místu na přespání. Nabídneme to veřejnosti. Ještě nevíme, jakým způsobem a komu to nabídneme, ale chtěl bych, aby to sloužilo nějakému mladému páru na přespání, který je v takovéto sociální situaci," řekl Pavel Karous - sochař, autor díla.

Nezávislou lídryní tohoto projektu je bývalá ombudsmanka Anna Šabatová, která vytyčila hlavní pilíře společného programu.

"Budeme posilovat platy městských zaměstnanců, budeme rozšiřovat sociální služby, budeme mít některé sociální programy na obědy, na kroužky a na dopravu tak, aby se rodinám ulevilo jinak, protože budou mít zvýšené účty na energie," řekla Anna Šabatová - kandidátka na primátorku hl.m.Prahy.

Koalici Solidarita tvoří zástupci Sociální demokracie, Zelených, Budoucnosti a Idealistů. Každá z těchto stran má své priority, které povedou ke společnému cíli.

"Potřebujeme zvýšit podíl bytů, které jsou obecní nebo družstevní, protože víme, že obecní a družstevní bydlení je levnější, lidem to šetří peněženky a mají kde bydlet, což je pro nás to hlavní a na to jsme chtěli upozornit i tím dnešním happeningem. Pokud budou ty ceny růst dál, tak jak rostly do teď, tak nám nezbyde nic jiného, než spát v tramvaji," řekl Filip Hausknecht - spolupředseda hnutí.

"Druhým bodem je posílení služeb sociální péče a to jak preventivních, tak zejména těch pečovatelských. To znamená, aby rodiny měly možnost čerpat za normální a cenově dostupné prostředky služby typu pečovatelská služba, osobní asistence, denní stacionáře a podobně," řekl Miroslav Dvořák - místopředseda Rady vlády pro lidská práva.

"Méně asfaltu, více zeleně. Je to celkem jednoduchý claim, který říká, že by nemělo být prioritou rozšiřování těch zpevněných ploch ve městě. Je potřeba, aby se vracela zeleň do města a to nejen do parků, ale i do ulic," řekl Matěj Michalk Žaloudek - zastupitel MČ Praha 3.

Koalice Solidarita se bude v komunálních volbách ucházet o hlasy voličů 23. a 24. září, kdy si Pražané zvolí nové složení pražského zastupitelstva i složení zastupitelstev městských částí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu