• Načítám...
>

Vinohradský sokol oslavil Zátopkovy narozeniny

  • 18. září 2022,
  • 12:47,
  • PRAHA 2,
  • Markéta Frydrychová

Sport a kladný vztah k pohybu je pro udržení zdraví to zásadní a v Praze 2 to platí dvojnásob. V sobotu 17. září do areálu Sokola Praha Královské Vinohrady zamířili malí i velcí sportovci, příznivci atletiky i filmoví fanoušci na sportovně kulturní akci Zátopek 100. Návštěvníci si mohli také vyzkoušet pár atletických disciplín.

Reklama

Sport a kladný vztah k pohybu je pro udržení zdraví to zásadní a v Praze 2 to platí dvojnásob. Druhá městská část je totiž kolébkou nejznámější tělovýchovné organizace Sokol. V Sokolské ulici se nachází nejcennější areál sokolské obce a také nejstarší tělocvična Fügnerův sál i další dvě sokolské jednoty. 

,,My podporujeme Sokol tím, že je podporujeme granty. Sokol má zhruba 1 700 členů, z toho 800 je z Prahy 2. Sokol nám jde naproti tím, že tady chodí plavat naši senioři, můžou si tu zacvičit a tak podobně, čili ta spolupráce je myslím nastartovaná velmi dobře. Mrzí mě, že obecně stát ani hlavní město Praha Sokol nepodporuje víc, než má," říká Jan Korseska, místostarosta Prahy 2.

V sobotu 17. září do areálu Sokola Praha Královské Vinohrady zamířili malí i velcí sportovci, příznivci atletiky i filmoví fanoušci na sportovně kulturní akci, kterou městská část Praha 2 ve spolupráci se Sokolem připravila k příležitosti 100. výročí narození atleta, olympionika a běžecké legendy Emila Zátopka.

,,Akci jsme nazvali Zátopek 100, protože za dva dny si připomeneme 100. výročí narození Emila Zátopka. A vlastně je to spojeno s projekcí filmu Zátopek, který se tady právě u Sokolovny v Riegrových sadech natáčel, takže si to připomínáme na autentickém místě. Ale zároveň si připomínáme, protože jsme v Sokolovně, tak si připomínáme i výročí založení Sokola před 160 lety nebo výročí Jindřicha Fügnera 200 let, Miroslava Tyrše 190 let," říká Jaroslav Šolc, místostarosta Prahy 2.

Akce byla kombinací kultury a historické připomínky sportu. Pro návštěvníky a nadšence tu byly připraveny různé atletické disciplíny od překážek až k parasportu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu